Een B&B in Le Lot-et-Garonne, met de fruitboomgaarden en bastides

Ontdek wijn- evenals fruitboomgaarden, maar daarnaast ook de historische bastides vanuit een B&B in Le Lot-et-Garonne. Dit is een departement gelegen in het binnenland van de regio Nouvelle-Aquitaine. De combinatie van het heerlijke klimaat en de mooie historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en bastides, maken het een geliefde vakantiebestemming. Bezoek mooie kastelen, zoals Château de Gavaudun en Château de Bonaguil, en ontdek interessante plaatsjes, zoals Agen, Bergerac en Domme. Wanneer je de rust op wilt zoeken is dit de ideale plek. Het is hier namelijk een stuk rustiger dan de vlakbij gelegen Dordogne.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Lot-et-Garonne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Lot-et-Garonne vanuit een bed & breakfast

  Wat in de historie van Le Lot-et-Garonne een belangrijke rol heeft gespeeld is de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Er zijn toen onder andere veel bastides gebouwd. Deze versterkte plaatsen moesten bescherming bieden tegen de aanvallen en veroveringen van de vijand. Le Lot-et-Garonne heeft een aantal van de mooiste bastidedorpen van heel zuidwest-Frankrijk, waaronder Monflanquin en Villeréal.
  Ook de twaalfde-eeuwse Château de Gavaudun en Château des Ducs de Duras, die beide op een rots zijn gebouwd, zien er prachtig uit en zijn het bezichtigen waard.
  Verder zijn er prachtige kastelen gebouwd in Le Lot-et-Garonne. Zo is er het dertiende-eeuwse Château de Bonaguil. Door de jaren heen kreeg het verschillende militaire verbeteringen, waardoor het een versterkt fort werd. Het wordt nu zelfs gezien als één van de hoogtepunten van de militaire middeleeuwse bouwstijl.

  Fruitboomgaarden, wijn en rivieren
  Het landschap bestaat er uit prachtige heuvels, wijn- en fruitboomgaarden, zonnebloemvelden en meer. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen door de heuvelachtige landschappen met de wijn- en fruitboomgaarden. Het is hier bij verschillende wijnboeren mogelijk om langs te gaan om daar de lekkerste wijnen proeven.
  Zoals de naam van het departement al benoemt, stromen de rivieren Lot en Garonne door het gebied heen. Je kunt er kanoën en zwemmen, maar je kunt ook lekker uitrusten en genieten vanaf de waterkant.

  Leuke plaatsjes in Le Lot-et-Garonne
  Er zijn verschillende mooie plaatsjes in Le Lot-et-Garonne om te ontdekken. Het bekendste is wel de hoofdstad van het departement, Agen. Deze stad, die bij de Argonne rivier ligt, heeft een mooi historisch centrum en een indrukwekkend aquaduct.
  Andere leuke plaatsjes in dit departement zijn Monflanquin, Villeréal en Pujols.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Lot-et-Garonne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland