Een B&B in La Haute-Vienne, met de ruïnes van Oradour-sur-Glane

Ontdek het tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste Oradour-sur-Glane, interessante plaatsjes en een prachtig natuurpark vanuit een B&B in La Haute-Vienne. In dit departement, dat in de regio Nouvelle-Aquitaine ligt, is er prachtige natuur die wandelend en fietsend goed te ontdekken is. Ook is het plaatsje Limoges is interessant om te bezoeken. Het heeft een mooie historische binnenstad en verschillende bezienswaardigheden die met porselein te maken hebben. Dat is namelijk waar de stad bekend om staat.

    Bekijk ons aanbod

    Op zoek naar chambres d’hôtes in Haute-Vienne?

    Zoek Chambres d’Hôtes

    Ontdek La Haute-Vienne vanuit een bed & breakfast

    Limoges is de hoofdstad van La Haute-Vienne. Het heeft een prachtige historische binnenstad met bouwwerken uit verschillende tijdperken. Een van de indrukwekkende gebouwen die er staat is de kerk Cathédrale de Saint-Etienne. Het kerkgebouw is prachtig versierd aan zowel de buiten- als binnenkant en daarom ook mooi om te zien.
    Daarnaast staat Limoges ook bekend om het porselein dat er gemaakt wordt, waarover je meer kunt leren in Musée National Adrien Dubouche, het nationale porseleinmuseum.
    Een ander interessant plaatsje in dit departement is Oradour-sur-Glane. Het dorp is tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest door een aanval van de Duitsers. Alle inwoners van het dorp zijn daarbij ook vermoord. Deze gebeurtenis wordt gezien als een van de ergste voorbeelden van nazi-barbarij. Vandaag de dag is het plaatsje nog steeds in dezelfde staat als nadat het verwoest is. Je kunt nu in het dorpje meer over deze geschiedenis leren en de ruïnes van het dorp zien.
    Andere interessante plaatsjes in La Haute-Vienne zijn Montemart, Bellac en Saint-Léonard-de-Noblat.

    Meer geschiedenis in La Haute-Vienne ontdekken
    Om meer geschiedenis in het departement te ontdekken zijn er ook verschillende mooie kastelen in La Haute-Vienne die een bezoek waard zijn: Château de Rochechouart en Château de Bonneval. Een ander mooi historisch bouwwerk is Collégiale Saint-Pierre du Dorat. Het is gebouwd in de twaalfde eeuw.

    De natuur van La Haute-Vienne
    La Haute-Vienne heeft ook nog eens prachtige natuur. Zo is er Parc naturel régional Périgord-Limousin, een prachtig natuurpark met bossen, meren en bergen. Er zijn veel verschillende wandelroutes vanwaar je dit mooie gebied kunt ontdekken.
    Een ander mooi natuurpark in dit departement is Parc Naturel Régional Millevaches en Limousin. In dit park ligt de Mont Gargan, een berg van zo’n 700 meter hoog. Je kunt er goed wandelen en je hebt vanaf de berg ook nog eens een prachtig uitzicht.
    Wanneer je de waterkant graag wilt opzoeken zijn Lac de Saint-Pardoux en Lac de Vassivière, twee leuke meren om te bezoeken. Op en rondom de meren zijn allerlei verschillende activiteiten te doen.

    Vind op onze site jouw B&B in La Haute-Vienne en ontdek het allemaal.

    Bekijk ons aanbod

    Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

    Genieten van het goede leven op het Franse platteland