Een B&B in La Haute-Garonne, met de historische stad Toulouse

Ontdek een mooie historische stad als Toulouse evenals het prachtige Pyreneeëngebergte vanuit een B&B in La Haute-Garonne. Dit is een departement dat in de regio L’Occitanie ligt. Het grenst aan Spanje. In dit departement ligt de hoofdstad van L’Occitanie: Toulouse. Dit is een prachtige historische stad en ook een van de grootste steden van Frankrijk. Er zijn verschillende andere mooie plaatsjes en daarnaast ook nog mooie plekjes in de natuur. Zo vind je hier het mooie Pyreneeëngebergte en het Canal du Midi, wat een prachtig kanaal is dat langs de oever mooie bomen heeft staan.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Haute-Garonne?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek La Haute-Garonne vanuit een bed & breakfast

  In La Haute-Garonne liggen verschillende plaatsjes die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er de hoofdstad van de regio: Toulouse. Deze grote stad heeft een prachtig historisch centrum en allerlei interessante bezienswaardigheden. Iets wat de stad echt kenmerkt is de roze kleur van de bakstenen waarvan de gebouwen gemaakt zijn. De bijnaam van Toulouse is daarom zelfs de Ville Rosé.
  Saint-Bertrand-de-Comminges is een dorpje in La Haute-Garonne dat benoemd is tot een van de Plus Beaux Villages de France. Het heeft het middeleeuwse karakter nog goed weten te behouden. Met een ligging boven op een heuvel en een prachtige oude kathedraal die er bovenuit steekt, ziet het er indrukwekkend uit.
  Een ander mooi middeleeuws dorpje in La Haute-Garonne is Revel. Een kenmerkend bouwwerk in het dorp is een markthal op het centrale plein. Hier bovenop is een belfort gebouwd. Wekelijks vindt hier op zaterdag nog een traditionele markt plaats met streekproducten. Verder heeft Revel een bezoekerscentrum wat gewijd is aan het Canal du Midi, het prachtige kanaal dat door dit departement heen stroomt.

  Pyreneeëngebergte en Canal du Midi
  La Haute-Garonne is een departement waar ook prachtige natuur te vinden is. Zo vind je er het indrukwekkende Pyreneeëngebergte met mooie bergen, valleien, bossen, meren en rivieren. Er zijn vele prachtige bergpassen, zoals Col de Peyresourde en Col de Portet-d’Aspet.
  Behalve hoog in de bergen, vind je ook in het lagere land mooie natuur. Zo is er het romantisch uitziende Canal du Midi. Dit is een kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt. Het is een bijzonder kanaal, want het heeft zelfs een plekje op de werelderfgoedlijst. Je kunt zowel goed langs het kanaal wandelen of fietsen als het water zelf met een bootje verkennen.

  Vind op onze site jouw B&B in La Haute-Garonne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland