Een B&B in Le Gers, met de rustgevende natuur en kleine plaatsjes

Ontdek schitterende natuur en mooie kleine dorpjes en steden waar je goed tot rust kunt komen vanuit een B&B in Le Gers. Dit is een departement in het westen van de zuidelijke regio L’Occitanie. Het is een kleiner departement waar de grootste stad maar zo’n twintigduizend inwoners heeft, maar dat betekent ook dat je hier goed tot rust kunt komen. Er is overigens meer dan genoeg indrukwekkende en interessante historie te ontdekken in Le Gers.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Gers?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Gers vanuit een bed & breakfast

  In Le Gers vind je door het hele departement heen allerlei mooie historische plaatsjes en bouwwerken. Ook staat het bekend om de heerlijke culinaire specialiteiten die ze hier hebben met onder andere de brandewijn Armagnac en de gerechten met eend en gans.
  De hoofdstad van Le Gers is Auch. Het ligt aan de rivier Le Gers en het heeft een prachtig historisch centrum. Het hoogtepunt van de stad is wel de Cathédrale Sainte-Marie, een indrukwekkende kathedraal die op de top van een heuvel staat.
  Een ander interessante plaats is het vestingstadje Larressingle. Het is een van de kleinste, maar ook een van de mooiste vestingsteden van Frankrijk. Het is volledig ommuurd en omringd door een rivier. In het stadje kom je goed in een middeleeuwse sfeer wanneer je rondstruint door de straatjes met vakwerkhuizen.
  Ook heeft het departement verschillende bastides, zoals Montréal en Fourcès die ook zeker interessant zijn om te bezoeken.
  In Le Gers vind je ook nog een heel aantal andere mooie historische bouwwerken, zoals de Abbaye de Flaran, Château de Lavardens en Collégiale de la Romieu. Verder vind je bij het plaatsje Montréal de opgravingen van Villa Séviac, wat ooit een Romeinse villa is geweest.

  Armagnac en de omgeving van Le Gers
  Le Gers heeft prachtige natuur. Er is een heuvelachtig landschap met zonnebloemvelden, wijngaarden, bossen en rivieren. Het is een mooie omgeving om zowel wandelend als fietsend te verkennen.
  Een brandewijn die uit dit departement komt is de Armagnac. Het wordt gemaakt van droge witte wijn die minstens twee jaar is gerijpt in eiken vaten. Deze brandewijn wordt zelfs gebruikt voor verschillende regionale specialiteiten.
  Een mooi kasteel dat veel te maken heeft met het produceren van deze wijn is het zeventiende-eeuwse Château de Ravignan. Er wordt hier al eeuwenlang Armagnac geproduceerd. Door het kasteel en de wijnkelders worden rondleidingen gegeven. Verder ligt er in Condom het Musée de l’Armagnac, een museum waar je meer over Armagnac kunt leren.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Gers en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland