Een B&B in Le Gard, met de Pont du Gard

Ontdek een prachtig historisch bouwwerk als Pont du Gard en een mooi natuurpark vanuit een B&B in Le Gard. Dit is een departement dat met een ligging in het zuiden van de regio L’Occitanie grenst aan Spanje. Het ligt tussen het Centraal Massief, de Rhônevallei en de Middellandse Zee in. Behalve mooie natuur zoals te ontdekken is in Parc National des Cévennes, vind je in Le Gard ook verschillende leuke plaatsjes als Nîmes, Uzès en Aigues-Mortes. Ook is dit het departement waar het bekende Romeinse aquaduct Pont du Gard staat.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Gard?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek Le Gard vanuit een bed & breakfast

  In Le Gard zijn mooie dorpjes en steden te vinden, waar ook nog eens interessante historie te ontdekken is. De hoofdstad van het departement is Nîmes. Dit is een gezellig en pittoreske stad waar nog veel overblijfselen uit de tijd van de Romeinen terug te zien zijn. Zo staat er nog een oud amfitheater en de Romeinse tempel Maison Carrée.
  Uzès is een ander pittoresk stadje in het departement. Er staat een indrukwekkend kasteel, het Château Ducal d’Uzès, maar er zijn nog veel meer mooie historische bezienswaardigheden in dit plaatsje te vinden.
  Ook de versterkte stad Aigues-Mortes en het middeleeuwse dorpje Aiguèze, dat hoog boven de rivier de Ardèche ligt, zijn interessant om te bezoeken.

  Pont du Gard en natuurpark Cévennes
  In Le Gard zijn behalve interessante plaatsjes om te ontdekken ook andere leuke historische en natuurlijke plekjes die het bezichtigen waard zijn. Zo is er de bekende Pont du Gard: een Romeins aquaduct bij de rivier de Gardon. De brug bestaat uit drie niveaus met een totale hoogte van wel bijna vijftig meter.
  Het departement heeft een prachtig natuurpark, namelijk Parc National des Cévennes. Je vindt er indrukwekkende ongerepte natuur met mooie bergstromen, rivieren en beekjes. Eén van de mooiste en bekendste bergtoppen hier is de Mont Aigoual. Het is de op één na hoogste bergtop van het Parc National des Cévennes en je hebt vanaf hier dan ook een schitterend uitzicht over de wijde omgeving.
  In Le Gard zijn ook prachtige watervallen te vinden, genaamd Cascade du Sautadet. Deze watervallen liggen bij de rivier de Cèze. De watervallen hier vormen een heel stelsel van gangen, beekjes en kloven, wat dit stukje natuur er schitterend uit doet laten zien.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Gard en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland