Een B&B in Le Doubs, met de Citadelle de Besançon

Ontdek een prachtige natuurrijke omgeving en het historische stadje Besançon vanuit een B&B in Le Doubs. Dit is een departement in de regio La Bourgogne-Franché-Comté. Het is een gebied waar je veel schitterende natuur kunt ontdekken. Zo is er de prachtige rivier de Doubs en het natuurgebied Parc Naturel Régional du Haut-Jura. Ook is er de mooie hoofdstad Besançon, waar onder andere La Citadelle de Besançon te vinden is. Dit is een indrukwekkende zeventiende-eeuwse citadel. Verder heeft de stad één van de oudste musea van heel Frankrijk.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Doubs?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Le Doubs als vakantiebestemming

  Le Doubs is een natuurrijk departement met een bergachtig landschap waarin mooie meren, grotten en natuurparken te vinden zijn. Langs de rivier Le Doubs kun je leuk wandelend of fietsend de natuur ontdekken, maar op sommige plekken is het ook mogelijk om aan bepaalde watersportactiviteiten te doen. De rivier heeft ook een mooie waterval, Saut du Doubs, vlak bij het plaatsje Villers-de-Lac van 27 meter hoog. Omringd door ruige natuur, ziet het er prachtig uit.
  Wanneer je wat meer de wildere en ongerepte natuur wilt opzoeken moet je in Parc Naturel Régional du Haut-Jura zijn. De wilde natuur is hier door de jaren heen goed behouden en met verschillende wandelroutes kun je de schoonheid hiervan goed ontdekken.
  Ook Source de la Loue is een indrukwekkend stukje natuur. Vlak bij het stadje Ouhans is dit de bron waar de rivier de Loue ontspringt. Doordat het ontspringen bij een klif plaatsvindt en vanuit een grote grot het dal in stroomt, is hier een kleine waterval ontstaan. De Source de la Loue kun je vinden door een wandelpad vanuit Ouhans hierheen te volgen.

  Leuke plaatsjes in Le Doubs
  De stad Besançon is een interessante en leuke plaats om te bezoeken in Le Doubs. Op een heuvel boven de stad staat een prachtige zeventiende-eeuwse citadel die ontworpen is door de bekende Franse militaire bouwmeester Vauban. Op een ligging van honderd meter hoog heb je vanaf de citadel een prachtig uitzicht over de omgeving.
  Ook heeft Besançon één van de oudste musea van Frankrijk: Musée des Beaux-Arts et d’Archéologie. Dit museum bestaat al sinds 1694 en je kunt er mooie archeologische en kunstcollecties vinden.
  Een ander mooi plaatsje wat ook iets heeft wat op de werelderfgoedlijst staat is Arc-et-Senans. Het is een leuk historisch stadje, maar het staat vooral bekend om de Saline Royale d’Arc-et-Senans die je er vindt. Dit is een zoutziederij die een plekje heeft op de werelderfgoedlijst. Nog tot de achttiende eeuw is hij gebruikt. De elf gebouwen waaruit het bestaat zien er indrukwekkend uit.

  Vind op onze site jouw B&B in Le Doubs en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland