Een B&B in L’Ariège, met het indrukwekkende berglandschap van de Pyreneeën

Ontdek het prachtige landschap van het Pyreneeëngebergte, mooie grotten en interessante geschiedenis vanuit een B&B in L’Ariège. Dit is een departement in het zuiden van de regio L’Occitanie. Er is prachtige natuur om te ontdekken met mooie berglandschappen en grotten met indrukwekkende schilderingen. Met een grote hoeveelheid aan wandelpaden, rivieren en wintersportoorden is het de ideale plek voor buitensportactiviteiten. Ook is er interessante geschiedenis die terug te zien is in een middeleeuws plaatsje als Mirepoix of kastelen uit de tijd van de Katharen.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Ariège?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Ontdek L’Ariège vanuit een bed & breakfast

  L’Ariège heeft schitterende natuur. Zo ligt er in het westen van het departement Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises, een natuurpark waar je veel kunt zien van het indrukwekkende landschap van het Pyreneeëngebergte. Je vindt er mooie uitgestrekte weides, valleien, meren, rivieren en leuke dorpjes. Een aantal bekende bezienswaardigheden hier zijn de Rivière Souterraine de Labouiche, een ondergrondse rivier, en de Cascade d’Ars, een prachtige waterval.
  L’Ariège staat ook bekend om de verschillende mooie grotten die er te zien zijn, zoals de Grotte de Niaux, de Grotte du Mas d’Azil en de Grotte de Lombrives.

  Leuke plaatsjes in L’Ariège
  In L’Ariège zijn er ook leuke plaatsjes en andere plekken waar je mooie bouwwerken kunt bezichtigen en interessante historie kunt ontdekken. Een van de mooiste steden van het departement is het dertiende-eeuwse pittoreske Mirepoix. In het oude centrum vind je middeleeuwse huisjes in allerlei verschillende kleuren en ook een prachtige kathedraal.
  Een andere mooie stad in L’Ariège is de hoofdstad van het departement: Foix. Hier staat onder andere hoog op een rots het Château du Foux. Het kasteel is belangrijk geweest voor de Katharen. De stad ligt bij de rivier L’Ariège en staat vol met prachtige vakwerkhuizen en gezellige restaurantjes.
  Een andere mooi kasteel dat een rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Katharen, is het indrukwekkende Château de Montségur, dat is gebouwd op een heuvel.
  Er zijn ook een aantal mooie kleinere plaatsjes die net zo mooi zijn: Camon, Roumengoux en Saint-Amadou.

  Vind op onze site jouw B&B in L’Ariège en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland