Een B&B in Les Alpes-de-Haute-Provence, met de lavendelvelden van Plateau de Valensole

Ontdek uitgestrekte lavendelvelden en het indrukwekkende Alpengebergte vanuit een B&B in Les Alpes-de-Haute-Provence. Dit is een departement in het binnenland van de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Je kunt de Alpen in een natuurpark als Parc National du Mercantour goed ontdekken. Verder vind je in dit departement de indrukwekkende lavendelvelden van onder andere het Plateau de Valensole en verschillende leuke plaatsjes als Digne-les-Bains, Moustiers-Sainte-Marie en Sisteron.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar chambres d’hôtes in Alpes de Haute Provence?

  Zoek Chambres d’Hôtes

  Les Alpes-de-Haute-Provence als vakantiebestemming

  Eén van de mooiste stukjes natuur van Les Alpes-de-Haute-Provence is te vinden in het Parc Naturel Régional du Verdon. Dit is een natuurpark waar onder andere de bekende canyon Gorges du Verdon ligt. Het wordt gezien als één van de mooiste kloven van Frankrijk. Het water heeft er een felle azuurblauwe kleur wat het er paradijselijk uit laat zien. Alhoewel je je er goed op het water kunt vermaken, kun je ook rondom de kloof mooi wandelen en fietsen.
  Daarnaast vind je in dit natuurpark het Lac de Sainte-Croix. Een prachtig meer met allerlei mogelijkheden voor watersportactiviteiten. Verder loopt het meer over in de rivier de Verdon, wat het mogelijk maakt om vanaf hier met een boottocht door de Gorges du Verdon te maken.
  Ook ligt in dit departement het Plateau de Valensole, waar je achthonderd vierkante meter aan uitgestrekte lavendelvelden vindt. Deze staan meestal in bloei van halverwege juni tot halverwege augustus.

  Leuke plaatsjes in Les Alpes-de-Haute-Provence
  In Les Alpes-de-Haute-Provence liggen verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken. Zo is er de hoofdstad van het departement, Digne-les-Bains. Deze stad ligt in een dal tussen de bergen. Het staat vooral bekend om de thermale baden en lavendelvelden in de omgeving, maar de stad zelf heeft ook een prachtig historisch en gezellig centrum.
  Een ander mooi plaatsje is Moustiers-Sainte-Marie, wat tegen een grote indrukwekkende klif aan ligt. Er staan kleurrijke huizen en verschillende oude religieuze gebouwen, zoals de Romaanse kerk Notre-Dame-de-l’Assomption en een kapelletje die op een hoger gelegen rots staat.
  Het stadje Sisteron ziet er schilderachtig uit. Het ligt bij de rivier de Durance evenals twee hoge kliffen. Boven op één van de kliffen staat citadel die je een mooi uitzicht over de stad geeft.
  Meer historie en cultuur vind je bij mooie historisch bouwwerk Abbaye de Ganagobie. Dit is een oud benedictijns klooster dat bij de rivier de Durance ligt. Het is opgericht in de tiende eeuw en dan ook al meer dan duizend jaar oud.

  Vind op onze site jouw B&B in Les Alpes-de-Haute-Provence en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland