Het gebied rondom Le Cros Darrot is uitermate geschikt voor fietsers. Zowel de toerfietser als de mountainbiker kunnen hier hun hart en energie in kwijt.

De toerfietser
Het huis ligt in het Livradois Forez natuurpark en dat kenmerkt zich door goede wegen die afgezien van de verkeersaders sporadisch bevolkt worden door auto’s.
Het is dus rustig fietsen en genieten van de vergezichten als men over de bergkammen fietst. Of afzien zonder dat je je opgelaten voelt door de afremmende auto’s achter je omdat de beklimming je tegenvalt.

Het huis bevindt zich op ongeveer 500 meter hoogte en naar Saint Remy-sur-Durolle is een klim van ongeveer 250 meter. Vanaf daar is het kiezen tussen op ongeveer die hoogte blijven en dus vooral glooiingen voor de kiezen te krijgen of te gaan voor het betere klimwerk met de bijbehorende afdalingen.
Let wel op dat als men kiest voor de echt kleine tussendoor weggetjes (de “lieu-dit”s) het stijgingspercentage de 20% kan overschrijden. Daar moet je wel zin in hebben. Als je de D-wegen blijft volgen is het prima vol te houden.

Naar beneden richting Thiers is een afdaling met een hoogteverschil van ongeveer 400 meter. Eenmaal beneden bij Thiers is richting Clermont-Ferrand en daar voorbij richting de Puys sprake van een vlak gebied, waarbij klimmen dus eigenlijk niet van toepassing is. De Puys liggen op ongeveer 50 km en daar zijn natuurlijk wel de nodige beklimmingen te vinden voor diegenen die daar naar zoeken. De Puy-de-Dôme is de hoogste van die bergen, maar is inmiddels afgesloten voor fietsers vanwege roekeloze afdalingen in het verleden.

De mountainbiker
Rondom Saint Remy-sur-Durolle (5 km) zijn meerdere mountainbike routes (VTT) uitgezet, variërend van makkelijk tot aan moeilijk. Maar ook op andere plekken in het Livradois Forez zijn er de nodige routes uitgezet voor mountainbikers. En de Auvergne als geheel heeft 4000 km aan mountainbiketochten, dus genoeg keuze.