Tussen de bomen in de tuin, kunt u op onze locatie een cursus beeldhouwen volgen.

De cursus bestaat uit kennis en ervaring opdoen met het materiaal en de beeldhouwtechniek.

Er wordt gewerkt met o.a. serpentijn, speksteen en zandsteen uit de omgeving. Deze stenen zijn relatief eenvoudig te bewerken met een beitel, een hamer, een rasp en een vijl.

De lessen zijn bij uitstek geschikt voor beginners, maar door de persoonlijke en individuele benadering ook interessant voor gevorderden.

De lessen kosten € 10,- per uur, inclusief werkmateriaal, exclusief de steen. De beeldhouwwerken gemaakt door Bouwe zijn ook te koop.

Voorafgaand aan de cursus kunt u ervoor kiezen om het beeldhouwen blanco in te gaan en gaandeweg te zien wat voor beeld het wordt. U kunt de steen dan ‘laten bepalen’ wat voor beeld u gaat maken, u ziet dus al iets in die steen. U kunt ook met een bepaald idee de cursus ingaan en de steen op die manier bewerken. Er zijn boeken aanwezig om u te helpen bij de keuze van het beeld.

Gedurende de cursus is Bouwe aanwezig om u bij te staan bij alle stappen in het proces:
– Inventarisatie wensen, steen uitzoeken.
– Hakken tot de gewenste (globale) vorm ontstaat.
– Vijlen met verschillende vijlen van grof naar fijn.
– Schuren met watervast schuurpapier van grof naar fijn.
– Plaats in de oven, of in de zon om te verwarmen.
– Het beeld insmeren met bijenwas.
– Polijsten om een mooie glans te krijgen.

U maakt al een mooi beeld in 3 tot 5 dagdelen. Idealiter boekt u een verblijf bij ons van een week, zodat u naast het beeldhouwen genoeg tijd over heeft om de omgeving te verkennen.