De wijngaarden van de Languedoc strekken zich uit van Nîmes tot aan de Côtes du Roussillon en behoren tot de oudste van de wereld. Het gebied is erg uiteenlopend met een gevarieerd landschap waarin wijngaarden, garrique en kust elkaar afwisselen. Behalve een paar toonaangevende wijndomeinen gaan we op bezoek bij tal van andere culinaire plekjes. Ook presenteren we met trots de beste restaurants uit de omgeving, die we allemaal zelf hebben beoordeeld!

Reisperiode: vrijdag 15 mei t/m 22 mei 2017

Prijs: € 1095,- p. p, op basis van 2 personen per kamer

VOORLOPIG PROGRAMMA VOORJAAR 2017

Eerste dag: heenreis, aankomst op La Souche met welkomstdiner
’s avonds welkomstdiner (inclusief wijn) op La Souche.

Tweede dag: bezoek wijndomein Mas des Dames
Uitleg over het wijngebied bij Maison du Vin. Lunchen (=inclusief) in Roquebrun. Rondleiding op wijndomein Mas des Dames olv de Nederlandse eigenaresse Lidewij van Wilgen.
Diner: La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Derde dag: Domaine Clos Bagatelle en Muscat St. Jean de Minervois
We splitsen de groep. De ene helft gaat koken olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche. De andere helft gaat naar Domaine Clos Bagatelle.
Tijdsduur: 09. 30 – 12. 30 uur.
Lunch: Restaurant Castigno (op eigen kosten).
Middag: Bezoek bij Baraubio, specialist in Muscat St. Jean de Minervois.
Diner: La Souche (2 gangendiner, incl. wijn)

Vierde dag: Paul Mas, Marseillan en Noilly Pratmuseum
Rondleiding op Domaines Paul Mas in Montagnac. Bekend van de Arrogant Frog. Eventueel kunnen we hier met een squad-car door de wijngaard rijden. We reizen door naar Marseillan; een pittoreske plaats met mooie binnenhaven.
Lunch: in Marseillan (eigen kosten). Rondom het leuke haventje zitten talloze eetadresjes, zodat een ieder zelf kan kiezen waar hij zin in heeft.
Middag: bezoek aan het Noilly Prat museum in Marseillan.
Met rondleiding en bezoek aan de opslagplaatsen. Een van de typische fasen in de fabricage van de vermout dry is de rijping in de openlucht in vaten van 600 l.
Diner: 3 gangendiner bij een lokaal restaurant in Saint-Jean de Minervois (=inclusief).

Vijfde dag: kookworkshop en olijvenperserij
We splitsen opnieuw de groep. De ene helft gaat koken olv chefkok Marianne Mulckhuyse in de keuken van La Souche. De andere helft gaat naar Domaine Clos Bagatelle.
Tijdsduur: 09. 30 – 12. 30 uur.
Lunch: Le Faitout te Berlou (op eigen kosten). Heerlijk buiten eten met geweldig uitzicht op de omgeving.
Middag: Rondleiding en bezoek aan de olijvenperserij; Coopérative Oléicole L’Oulibo 4 Hameau de Cabezac.
Diner: La Souche (3 gangendiner, incl. wijn).

Zesde dag: Picpoul de Pinet, Bouzigues, met rondleiding op de oesterbanken
Ochtend: Bezoek aan Vignobles Gaujal, specialist in Picpoul de Pinet.
Lunch (op eigen kosten) bij het beste restaurant in Bouzigues met uitzicht op de oesterbanken. Ze zijn gespecialiseerd in fruits de mer. Maar ze serveren ook andere visspecialiteiten.
Middag: Oestertour per boot.
Diner La Souche (tapasbuffet, incl wijn).

Zevende dag: bezoek markt St. Chinian en Espace du Vin
Ochtend: Wandeling met panoramisch uitzicht naar St. Chinian. Rondslenteren op de zondagsmarkt van St. Chinian.
Lunch: Heerlijke zondagslunch in restaurant met een bib gourmand (op eigen kosten).
Middag: Uitleg & proeverij bij Espace du Vin.
Diner: La Souche, (lichte maaltijd, incl wijn).

Inclusief

– 7 x overnachting, inclusief ontbijt met koffie/thee
– 6 x diner La Souche, incl. wijn
– 1x diner Auberge l‘Ecole
– 1x lunch in Roquebrun
– 1x kookworkshop regionale Franse keuken
– Bezoek, wijnproeverij en rondleiding op wijndomein Mas des Dames
– Bezoek, wijnproeverij en rondleiding wijndomein Paul Mas
– Rondrit door de wijngaard in een squad-car.
– Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Domaine Clos Bagatelle
– Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Vignobles Gaujal
– Bezoek, wijnproeverij en rondleiding Baraubio Muscats
– Bezoek, en rondleiding Noilly Pratmuseum
– Bezoek, proeverij en rondleiding op een oesterfarm
– Bezoek zondagsmarkt St. Chinian
– Bezoek, en rondleiding olijvenperserij
– Transfer van en naar het vliegveld
– Alle transfers ter plekke
– Begeleiding door 2 registervinologen: Jolande Vos en Petri Houweling

Exclusief
– Heen- en terugreis
– Maaltijden en dranken niet genoemd in het programma
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven