W
Workshops Beeldhouwen – Boetseren

Betty Meijbaum geeft al vele jaren aan veel groepen, met succes, beeldhouwlessen. Haar eigen stijl is heel herkenbaar en haar opvatting “kunst is emotie” is duidelijk in haar werk terug te vinden.
Wilt u weten of haar werk u aanspreekt, dan kunt u haar website bezoeken: www.bettysbeelden.nl.

Door een beperkt aantal deelnemers (maximaal 10) krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Ervaring in beeldhouwen is niet vereist. Voor beginners zijn het benodigde materiaal en gereedschap aanwezig. Gevorderden zijn natuurlijk vrij om eigen gereedschap en/of stenen mee te nemen.

Hans Meijbaum komt gelijktijdig met Betty de workshop figuratief boetseren verzorgen. Hij heeft, na het afronden van de academie voor beeldende vorming, vele jaren als docent creatieve handvaardigheid gewerkt op een school voor voortgezet onderwijs. Na zijn pensionering geeft hij lessen tekenen en boetseren bij creatieve centra. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het menselijk figuur. Het portret- of kopboetseren is zijn grote passie.

De workshop zal vooral gericht zijn op het leren kijken naar vorm en verhoudingen, het benaderen van de werkelijkheid. Dat kan heel goed aan de hand van modellen of foto’s.
Hij zal u graag begeleiden bij het maken van uw eerste kop in klei hetgeen best een hele uitdaging is. Natuurlijk zal het even duren voordat het werkstuk klaar is, omdat het nog enige weken zal moeten drogen om vervolgens te worden gebakken.

Voor 2018 zijn de volgende weken gepland:
– 22 tot 28 april 2018
– 16 tot 22 september 2018

De kosten blijven gelijk aan die van 2017: € 485,– per persoon inclusief deelname aan de workshop, meekomende partners die niet deelnemen aan de workshop
betalen € 325,– voor verblijf en maaltijden (ontbijt, lunch en diner).

Programma:
Er wordt ’s morgens van 9.30 uur tot 13.00 uur gewerkt, onderbroken door een koffiepauze.
Na 13.00 uur wordt de gezamenlijk lunch gebruikt waarbij resultaten en/of vorderingen besproken zullen worden.
De middag is iedereen vrij om zelfstandig verder te werken of om erop uit te trekken.