W
Wintersport

De tocht naar Vénosc verloopt zeer soepel. Het dorp ligt op een uur afstand van Grenoble en de laatste kilometers rijdt u door de vallei op een zeer goed begaanbare weg de bergen in. Winterbanden zijn vaak voldoende, sneeuwkettingen zijn altijd aan te raden in de bergen!

Wintersporters kunnen met de skilift vanuit het dorp direct naar Les Deux Alpes. U wandelt u binnen vijf minuten van onze Chambres d’Hôtes naar de telecabine die u naar het skigebied brengt. Deze prachtige tocht duurt ongeveer 6 minuten. Boven vindt u de skishop Vénosc Sport, vlakbij de lift.

Hier ontvangt u 30- 40% korting op materiaal huur en kunt u na een dag skiën uw spullen in onze verwarmde kluisjes achterlaten. Ook eigen materiaal en eventueel handschoenen etc. kan u hier veilig opbergen. Deze service zit bij de prijs inbegrepen.

Les Deux Alpes is 100% sneeuwzeker!
Met een gletsjer op 3421 meter, is het oprecht een hoogwaardig skigebied te noemen en bovendien zeer sneeuwzeker, zo goed zelfs dat de gehele zomer de gletsjer geopend blijft, zie ook zomerskien.
L2A heeft 47 liften en 450 Ha (230 Km) geprepareerde pistes. Er bevinden zich 8 bergrestaurants.
Vlakbij het snowpark ligt de bekende Panobar met een dansvloer in de buitenlucht. Elke dag vanaf drie uur zorgt hier een bekende dj voor een geweldige après-ski sfeer

Les Deux Alpes heeft verschillende skischolen, l’Ecole du Ski Français (ESF) is de bekendste.
Naast de bekende groepslessen en privé lessen kan je hier onder andere off-piste skiën/boarden boeken. Wij werken veel met european ski school, alle skileraren spreken Engels en de groepen zijn iets kleiner. Bovendien krijgen Les 2 M gasten 10% korting op de groepslessen.

Ook zijn er een aantal zelfstandige skileraren. Wij kunnen u adviseren welke het beste aansluit bij uw wensen.

Wie een dagje niet wil skiën, maar wel graag wat wil ondernemen kan een sneeuwschoenen wandeling maken, het geeft een heel ander beeld van deze zeer mooie omgeving, echt een aanrader! Er is een verwarmd buitenzwembad, een schaatsbaan, speelhallen, een bowlingbaan en een bioscoop met de laatste films (voornamelijk in het Frans).

Bij slecht weer wordt er ‘s middags een extra voorstelling getoond.

Off-piste
De gedachte is simpel, skiërs en boarders met een goede basistechniek en een passie voor off-piste echt eens serieus off-piste nemen. Bepaal je doelstelling en wij organiseren een afwisselend weekprogramma.

Naar gelang de sneeuwomstandigheden, het weer en het niveau van de groep wordt samen bepaald waar we heen gaan, met als uitvalsbasis Les Deux Alpes en het off-piste Mekka La Grave. Door de ideale ligging kunnen we ook andere skigebieden aandoen, Alpe d`Huez, Serre Chevalier en Grand Serre liggen binnen handbereik.

We komen in typische dorpjes van de Oisans en kunnen lunchen op bijzondere locaties waar je normaal nooit zou komen tijdens de skivakantie.

Om je veiligheid te waarborgen maken we gebruik van een goede vriend die UIAGM gekwalificeerd is en het gebied als geen ander kent, een vereiste om een leuke leerzame maar vooral veilige begeleiding te kunnen geven.

Naast onze gids gaan wij mee om je avontuur vast te leggen op de gevoelige plaat, je eventueel te helpen met vertalen en als tail-guide, een extra stukje zekerheid dus. Iedere deelnemer van de groep krijgt een rugzak met lawinepieper, schep en sonde mee. (inbegrepen in de prijs)

Om jou en onze veiligheid te waarborgen zullen we hier de eerste dag mee trainen. Search and Rescue komen aan bod, maar ook aan je techniek wordt gewerkt zodat we goed voorbereid op pad kunnen.