W
Wat te doen bij Ptitmonde in de Vogezen?

In en om het huis:
– Diverse routes voor wandelen, wielrennen en mountainbiken.
Massage: onze buurman is professioneel Ayurvedisch masseur en geeft massages in eigen studio of bij ons op locatie.
Rotsklimmen: in onze “achtertuin” ligt een rotswand van 12 meter hoog met diverse uitgezette klimroutes.
– Onze eigen zonnige tuin met zwemvijver en diverse zitjes waar het heerlijk toeven is onder schaduwrijke bomen of volle zuiderzon
– Diverse pistes voor sneeuwwandelen met rackets
– Langlaufen

Binnen 20 minuten rijden:
– De grote watersport meren van Xonrupt en Gérardmer. Zwemmen, surfen, zeilen maar ook ligstrandjes, picknickweides en terrasjes.
– Wandelgebied rond de Glacière. Route loopt langs een oude waterkrachtzagerij, waar men rondleidingen geeft.

– Karting buitenbaan en quad verhuur.

– Kleinschalige Sauna/Spa/Wellness

Binnen 30 minuten rijden:
– Route de Crêtes: een meer dan 65 km lange route die zich over de graat van de bergen tussen de Elzas en de Vogezen slingert. Eén groot natuurgebied met fenomenale vergezichten en daardoor hèt outdoorparadijs van de Vogezen: wandelen, wielrennen, mountainbiken, motorrijden, wintersporten en ook parapenten, rotsklimmen, free riding, en (zomer)rodelen. Met Col de Bonhomme, Col de la Schlucht, de Hohneck, Markstein, Grand en Petit Ballon. Met de bergmeren Lac Blanc, Lac Vert en Lac Noir. Vanaf één van de vele berghutterrasjes heb je met helder zicht op het Zwarte Woud en Alpen.
Rotsklimmen: de 300 m hoge Martinswand.
Parapenten/hanggliding: de 12-1300 m hoge Rainkopf en Markstein waar het schitterend zweven is boven de Elzas en Vogezen.
– Zomer Rodelbaan: Col de la Schlucht
– Free riding-station: Col de Calvaire
– De Elzas met z’n wijnroute, wijnproeverijen en pittoreske vakwerkhuisdorpjes als Münster, Kaysersberg, Riquewihr.
– De skigebieden van Gérardmer, Lac Blanc/Bonhomme en Hohneck
– De langlauf-gebieden van Gérardmer, Lac Blanc/ Bonhomme en Hohneck

Binnen 45 minuten rijden:
– Grand Ballon
– de stad Colmar met z’n pittoreske centrum.
– Skigebied van La Bresse
– Langlaufgebied van La Bresse
Wandelen:
– Vanuit huis hebben wij een aantal wandelcircuits uitgezet, variërend van een half uur tot 5 uur die afwisselend door bossen en weidelandschappen gaan en vergezichten geven over de Vogezen. Geen lawaai van autoverkeer, maar rust en schoonheid van de bergnatuur. Herten reeën, wouwen, vossen en wilde bloemen.
– De GR5 en andere wandelgebieden van Route de Crêtes. Wandelkaarten en routes aanwezig en op basis van eigen wandelervaringen tips en aanradertjes over de routes en leuke berghutterrasjes.
Informeer naar ons Arrangement

Wielrennen:
– Kaarten aanwezig en op basis van eigen wielrenervaringen tips en aanraders over mooie, zware en minder zware klimroutes. Route de Crêtes en alle bekende cols van de Vogezen en Elzas liggen in de buurt, de mogelijkheden zijn onbeperkt.
– Overdekte en afsluitbare fietsstalling met reparatieruimte aanwezig. Waterpunt voor schoonmaak.
Informeer naar ons Arrangement

Mountainbike:
– Kaarten aanwezig en op basis van eigen mountainbike-ervaringen tips en aanraders over mooie, zware en minder zware routes. Route de Crêtes en allerlei andere ATB-routes liggen in de buurt, de mogelijkheden zijn onbeperkt.
– Boven ons huis loopt de VTT-9, een (zwarte) piste die naar Gérardmer leidt.
– Overdekte en afsluitbare fietsstalling en reparatieruimte aanwezig. Waterpunt voor schoonmaak.
Informeer naar ons Arrangement

Motorrijden:
– Met z’n klimwegen, bergpassen, Elzasser dorpjes, wijnroutes en vergezichten één groot motorfietsparadijs natuurlijk. Mogelijkheden onbeperkt. Op basis van eigen motorervaringen tips en aanradertjes over “zeker doen” routes en leuke drink en lunchberghutjes onderweg.
Informeer naar ons Arrangement

Wintersporten:
Er is een verwarmde ruimte voor ski-equipment aanwezig en verder is onze herberg geheel van centrale verwarming voorzien. Op de kamers en gîtes kan men deze naar eigen wens bijstellen met eigen thermostaat.
Skiën:
– De skigebieden van Gérardmer en die van Lac Blanc, de Bonhomme en Hohneck zijn prima skigebieden voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde skiër. Ze liggen op nog geen half uurtje rijden. 65 km skipistes
– Het skigebied van La Bresse is wat groter en uitgebreider en heeft uitdagender pistes. Op ruim een half uur rijden. 32 km pistes.
– Kaarten van alle skigebieden aanwezig en op basis van eigen ski-ervaringen tips en aanraders over mooie, moeilijke en minder moeilijke pistes.
Informeer naar ons Arrangement

Langlaufen:
– Vanaf het skigebied bij de Bonhomme tot aan die van La Bresse liggen op de route de Crêtes tientallen loipes, dubbelgespoord, voor zowel klassiek als free style. De meesten zijn vanuit ons binnen een half uurtje te berijden. In totaal is er zo’n 150 km aan onderhouden Loipes.
– Kaarten van alle loipes aanwezig en op basis van eigen langlaufervaringen tips en aanraders over mooie, moeilijke en minder moeilijke loipes.
Informeer naar ons Arrangement

Sneeuwwandelen:
– Vanuit huis kan al direct gestart worden op een van de uitgezette sneeuwwandelpistes die boven ons langs lopen. Vanaf het skigebied bij de Bonhomme tot aan die van La Bresse liggen op de Route de Crêtes tientallen uitgezette sneeuwwandelroutes. De meesten zijn vanuit ons binnen een half uurtje te berijden.
– Kaarten van alle routes aanwezig en op basis van eigen sneeuwwandelervaringen tips en aanraders over mooie, moeilijke en minder moeilijke routes.
Informeer naar ons Arrangement