W
Wandelen in de Vercors, Le Diois en Les Baronnies

Grote keuze uit wandeltochten van verschillende categorieen, waaronder een Grande Randonnee 91, 93, 95.

Trots, bijna vorstelijk, Le Vercors inspireert met ontzag zijn passanten door zijn grillige toegankelijkheid de verschillen tussen stijl en glooiend, zijn ongelofelijke mooie afgronden,en zijn watervallen.

U wandelt dwars door het bergmassief van het grootste natuurgebied van Frankrijk.Het spoor leidt u langs oude paden die voor u bewandeld zijn door grootheden en monniken uit de tijd en misschien meer recent en indrukwekkender laat het u zijn trieste verzet in de tweede wereldoorlog zien.

Meer naar het zuiden de Diois en de Baronnies bieden u de echte bergen met steile hellingen en met serieuze hoogte verschillen.

In het gebied van Die heeft u de wijnstokken, in de bossen van Saou de beukenbomen en in de vallei de Baronnies de lavendel, olijven en abrikozen. Zo voegt u de trots van de Dauphinoise en de vrolijkheid van de provencale samen.

Verder beschikken we o.a. over wandelgidsen, met daarin opgenomen wandelingen in combinatie met mooie plekken om te zwemmen in de rivieren.

Wandelen onder begeleiding van een gids kan via het office de toerisme in Rosans of via uw gastheer/gastvrouw die beschikt over een adres van een lokale gids die met thema’s werkt (Franstalig) .