W
Wandelen in de Morvan

De sportieve wandelaars, de gelegenheidswandelaars maar ook de natuurliefhebbers kunnen het u vertellen: zwerven door het gebied Autun-Morvan is een uitnodiging tot ontspannen door inspanning. De natuur is schitterend, flora en fauna worden gekenmerkt door hun grote diversiteit en frisse, maar vooral schone lucht is hier gegarandeerd!

Dus, trek je wandelschoenen aan, maak je rugzak klaar en vergeet vooral je fototoestel niet.

Honderden gepijlde routes liggen voor u klaar; niet alleen bij de toeristische informatiepunten, maar ook bij onze Auberge en op onze website kunt u een heleboel wandelinformatie raadplegen.

Wandelen bij Autun en Omstreken

16 wandelingen van enkele uren tot een hele dag. Met als vertrekpunt één van de vele gemeentes rondom Autun, kunt u deze wandelingen helemaal naar eigen idee en tempo lopen.

 

Wandelen in Arroux en Omstreken

16 wandelingen van 5 tot 16 km, die u de geheimen en de schoonheid van het morvanse heggenlands tonen tussen Marmagne en Toulon sur Arroux.

Wandelen in Couches en Omstreken

12 wandelingen van 4 tot 16 km, die de communes rondom Couches doorkruizen, een gebied tussen de ‘’côte Chalonnaise’’ en ‘’les Monts du Morvan’’.

 

Wandelen in de Dréevalei en Omstreken

11 wandelingen van 5 tot 13 km, in het gebied van « La Vallée de la Drée », toegangpoort tot de Morvan.

 

Les Chemins de Pèlerins

Deze wandelingen in het Hart van de Morvan komen langs ‘’genezende’’ bronnen, kapelletjes, gallo-romeinse bouwwerken, en niet te vergeten de meesterwerken van de romaans-bourgondische architektuur, de basilica van Vezelay en Saulieu en de kathedraal Saint-Lazare van Autun.

Twee wandelroutes: Est(oost) – 178km – en Ouest (west) – 160 km) herkenbaar aan « een kleine oranje wandelaar » waardoor u van Vezelay naar Autun kunt wandelen.

Voor wandelroutes, verdere info en overnachtingen: kijk op de website van Chemins Pèlerins.