Wandelen Pyreneeën B&B

Actief

W
Wandelen in de bergen

Wil jij je al wandelend laven aan het natuurschoon van de Pyreneeën? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Mas Taillet is een heerlijke uitvalsbasis!

Voor elk wat wils

Grote en kleine wandelingen, een rondje over ons terrein, een wandeling naar het stadje Prats de Mollo, het kan allemaal. Voor elke wandelaar, geoefend of niet, is het mogelijk.

Zo heeft Mas Taillet een eigen terrein dat 47 hectare groot is. Daarop hebben we een wandeling van een half uur uitgestippeld.

Maar je kan bijvoorbeeld ook naar Prats de Mollo lopen. Via de asfaltweg, of door het weiland. Dan passeer je het fort Lagarde en kun je door een tunnel naar het stadje. Een spannende ervaring voor kinderen!

Uitgestippelde wandelingen

Verder heeft het office de Tourisme een gids met 27 wandelingen. Die variëren van een lengte van 2 kilometer tot een lengte van 18 kilometer. De kortste wandeling duurt een uurtje. De langste wandeling acht uur. Bij de gemakkelijkste wandeling overbrug je een hoogteverschil van 50 meter. En bij de moeilijkste 1072 meter.

De wandelingen voeren je langs prachtig natuurschoon en je hebt schitterende vergezichten. Soms door de bossen, soms door de weilanden. Met een beetje geluk kom je dieren tegen zoals vossen of wilde zwijnen, hoewel je die het meest ziet ’s nachts in de schijnwerper van je auto. Dick heeft heel wat wandelingen zelf gemaakt en kan een goed advies geven. De routebeschrijvingen en een wandelkaart stellen we ter beschikking.

Meerdaagse wandelingen

Ook zijn er meerdaagse wandelingen te maken. Onderweg zijn er slaapplaatsen in een berghut te vinden. Soms is een berghut bemand, dan kun je er eten en drinken. Soms kun je er alleen slapen en moet je je eigen eten en drinken meenemen. De meest bekende tocht is die naar de berg Canigou. De top daarvan is 2.784 meter. Zo’n wandeling maak je niet in één dag. Heen en terug doe je er zeker twee dagen over, dus moet je overnachten. Twee uur onder de top is er een soort jeugdherberg waar dit kan. Dergelijke wandelingen moet je alleen maar doen als geoefend wandelaar en het is belangrijk je goed voor te bereiden.