W
Wandelen in de Auvergne

De Auvergne is vermaard om de vele wandelmogelijkheden. Vanaf het kasteel kunt u een drie uur durende wandeling maken, deze is aangegeven met gele en groene strepen langs de route en gaat door de weilanden, langs het dorp en de omliggende hameaux en uiteindelijk naar de kapel van de patroonheilige van het dorp St. Jean de Désert.

Een leuke kleine wandeling zonder steile afdalingen of beklimmingen, is die om het plan d’eau heen aan de andere kant van het dorp.

Een andere mooie wandeling die iets vlakker is, is de route langs het Viaduct van de Chavanon. U begint bij Savennes Gare, langs de rivier de Chavanon in de richting van Merlines over de voormalige spoorlijn. In totaal duurt deze route 5,5 uur. De andere kant op kan ook, u ziet dan de biologische forellenkwekerij en de voormalige spoortunnels, die nu dienst doen als slaapplaats voor een zeldzame vleermuizen kolonie.

Richting La Bourboule: La Banne d’Ordanche, een flinke rots waarop een kleine toren is gebouwd met een geweldig uitzicht over de omgeving. Bij mooi weer zijn er modelvliegtuigjes te zien die de meest aparte stunts kunnen uithalen.

Verder hebben wij nog diverse andere wandelroutes voor u beschikbaar met tochten van 2-8 uren.

Ook bestaat er de mogelijkheid om samen met een gids uit het dorp een wandeling in de omgeving te maken. Mr Daniel Battistoni is uw gediplomeerde gids.