Wandelen

W
Wandelarrangement in de Morvan

De Morvan is een zeer afwisselend wandelgebied. Wij hebben diverse wandelroutes voor u uitgezet en verkend. Dus haal de wandelschoenen tevoorschijn en maak gebruik van ons wandelarrangement.

Dag 1 van uw wandelvakantie

Aankomst bij La Mortaise. U wordt vanaf 16.00 uur verwacht. Onder het genot van een welkomstdrankje vertellen we u over de verschillende routes en geven u de kaarten en routebeschrijvingen. U kunt eventueel een kleine wandeling maken naar het dorp om de brocante te bezoeken of een kopje koffie te drinken bij de bar-tabac.
’s Avonds schuift u aan voor het diner om 19.30 uur.
*

Bij aankomst op maandag, woensdag of vrijdag. De andere dagen kunt u in het dorp eten (niet inbegrepen in het arrangement). Het welkomstdiner schuift dan door naar de volgende dag.

 

Dag 2 van uw wandelarrangement

Vandaag laat u lekker de auto staan en maakt een wandeling vanuit La Mortaise. U heeft de keuze uit de wandeling over het plateau van Ruisselle (15 km) of een wat kortere wandeling over een oude Romeinse weg. Bij het ontbijt smeert u zelf een lunchpakket. U krijgt ook vruchtensap, water en fruit mee.

Dag 3 van uw wandelarrangement

U rijdt u met de auto naar Anost. Dit is een toeristisch plaatsje middenin de Morvan. U kunt hier kiezen uit verschillende goed gemarkeerde wandelingen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het museum gewijd aan de Galvachers, de ossendrijvers. Als u terug bent, lonkt het zwembad voor een verfrissende duik. Of u kiest voor een van de zitjes in de tuin om lekker uit te rusten of een aperitiefje te drinken. Om 19.30 uur wordt u weer aan tafel verwacht voor het diner.

Dag 4 van uw wandelarrangement

Voor vandaag staat een stadswandeling op het programma. U rijdt naar Autun en parkeert op het centrale plein. Op woensdag of vrijdag kunt u een bezoek brengen aan de markt en u genieten van het verleidelijke aanbod van verschillende boerenkaasjes, geurend fruit en zelfgemaakte worsten. De wandeling voert door het centrum en leidt u dan via de stadsmuren de stad uit. U loopt naar de hogergelegen piramide van Couhard en heeft vanaf deze plek een prachtig uitzicht over Autun. De wandeling is 7 kilometer maar ook nog te verlengen met een extra lus.

Dag 5 van uw wandelarrangement

Dit is de laatste wandeldag en de keuze is aan u: doet u nog een natuurwandeling vanuit Mortaise, kiest u voor een wandeling om het Lac des Settons, een stadswandeling in Saulieu of wilt u toch een keer wandelen door de wijngaarden? De keuze is aan u. En wie niet kiezen kan, verlengt het wandelarrangement met een of meer dagen.
Om 19.30 uur schuift u aan voor het laatste diner.

Dag 6 Einde van uw wandelvakantie

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.