T
Thuis afstand nemen. Een minisabbatical

Doorhollen…….  of…….. even stilstaan? Even behoefte aan stilstaan, reflectie of uitwerken van goede voornemens? “Thuis afstand nemen” biedt u een 8-weekse minisabbatical die u toe kunt passen in uw dagelijks leven.

Voor wie?

We leven in een hoog tempo, we zijn redelijk tevreden. Er wordt veel van ons gevraagd, er is veel wat onze aandacht opeist. Te veel? Is er een woud van keuzes, waardoor je door de bomen het bos niet meer goed ziet? Krijgt een persoonlijk dilemma wel voldoende aandacht? Is de toekomst niet meer wat verwacht werd? Staat er een verandering voor de deur in je leven? Zijn er eigenlijk toch teveel energienemers?

Dan is het tijd om in alle rust na te denken over wat je nu verder wil in leven en werk. Door allerlei praktische bezwaren komt het er vaak niet van. Toch is echte bezinning in een tijd van tempoversnelling en beslissingsonzekerheid noodzakelijk. Daar is een methode voor: de minisabbatical, een half uurtje per dag echte aandacht voor jezelf.

Hoe kun je eigen kwaliteiten en capaciteiten versterken?

De minisabbatical duurt acht weken, waarvan je er zeven doorbrengt in je dagelijkse leef- of werksituatie en een week op een mooie plek. Vanuit de eigen omgeving onderhoud je regelmatig contact met deskundigen (simpel en doeltreffend per e-mail of telefoon) en op locatie verblijf je in een aangename stimulerende omgeving.

Het programma zit vol verrassende, en zeer effectieve elementen, zoals de tweeminutenmethode, de bewegende ogentherapie, de antipiekermethode, etc.

Per week is er een thema.

 

· De eerste week staat in het teken van rust. Het programma geeft aanwijzingen om stiltepauzes te creëren (Stilzetten). De resultaten worden in een dagboek bijgehouden (e-mail) en naar behoefte geëvalueerd.
· In week twee wordt stilgestaan bij wat en hoe je eet ( Aandacht). We zijn wat we eten, zegt men wel eens. Een prachtige handleiding met culinaire tips hoort bij het programma, en natuurlijk is er desgewenst ondersteuning beschikbaar. De e-mail (of telefoon) helpt dan ook weer.
· In week drie streef je naar meer helderheid in je hoofd. In hoeverre kunnen je dromen je toekomstige leven sturen? In deze week noteer je in je dagboek wat je belangrijkste gevoelens zijn. Ondersteunend contact kan onverwacht dingen in beweging brengen.
· Week vier heeft als thema het in kaart brengen van energienemers. Waar wordt energie verspeeld? Hoe worden angsten en zorgen verdreven? Hoe kunnen zaken effectiever worden gedaan? Aandacht voor de saboteurs die op de loer liggen. Dat zijn er tien om precies te zijn. Het programma laat je zien hoe je hier vanaf komt. (Beeldvormen)
· In week vijf staat de ervaring van vrij komende energie centraal. In deze week o.m. aandacht voor de bewegende ogen methode (EMDR) en energiepsychologie. Enkele nieuwe methoden gericht op veranderingen in de lichamelijke basis van emoties. Het gaat deze week om veel geluk. (Bekrachtigen).
· In week zes wordt de financiële grondslag gelegd voor mogelijke toekomstplannen. Veel dromen verdampen als we aan geld denken. Creativiteit zal onverwachte alternatieven naar voren doen komen. (Alternatieven )
·  In week zeven wordt het oogsten voorbereid (Terugdenken). Wat heb je geleerd en hoe zou het geleerde in praktijk kunnen worden gebracht
· De achtste week staat in het teken van oogsten. Op de Veluwe of in een prachtige omgeving in Zuid Frankrijk word je de mogelijkheid geboden je te concentreren op   geluksbrengers en energiegevers, alternatieven wikken en wegen, te beoordelen en kun je je keuze bekrachtigen.

 

Je kunt dit programma natuurlijk zelfstandig doorlopen, maar de ervaring leert dat de kans op succes veel groter is als je eenvoudige methodes en ondersteuning krijgt aangereikt.

Het mooiste is als je dagelijks je bevindingen per e-mail even heel kort (of langer) communiceert met de begeleiding.

Wat kost het?

Het schriftelijk programma materiaal (aanwijzingen, methoden, checklijstjes, culinaire tips) is ter beschikking voor € 150,-.

De deskundige begeleiding (per e-mail of telefoon) kost € 20,- per consult (dit is natuurlijk maatwerk).

Het verblijf in Zuid-Frankrijk kost € 100,- per dag.

De begeleiding

Mr. Dr. Carien Karsten, psychotherapeute en bekend publiciste. http://www.carienkarsten.nl/

Drs. Catrien Deys, scheepskok en proefkok specialiste. http://www.mmmmm.net/

Monique Moors, gérante Maison Puech Malou.

Hebt u persoonlijke wensen?

Laat het ons weten, wij adviseren u graag over een “verblijf op maat”.