S
Sauna

De Infra Rood Sauna heeft drie verschillende stralers (intense-, carbon- en full spectrum stralers) en bevat tevens een professionele lichttherapie.
Daarnaast is er de mogelijkheid om van een heerlijke aromatherapie te genieten.

De 2-3 persoons hoeksauna is gemaakt van origineel Canadees Red Cedar hout. Red Cedar doodt schimmel en bacterie en het ruikt van nature zeer lekker. Het heeft een open celstructuur en hierdoor een onovertroffen isolerende werking. Het hout ‘werkt’ bijna niet en is zeer duurzaam en vochtbestendig.

De sauna cabine biedt een aantal mogelijkheden;
1. drie verschillende stralers die allemaal een andere werking op het lichaam. U kunt dus in de ruimte zelf kiezen welke straler het beste bij u past.
De Intense stralers zijn special ontwikkeld voor het verlichten van spier- en gewrichtspijnen
De carbon stralers staan bekend om de lekkere milde warmte in de Infrarood Sauna
De full spectrum straler heeft niet alleen midden en lange golf ir-warmte maar ook een korte
golf. Deze straling dringt tot diep in de huid door van 4 mm tot 5 cm.

2. professionele lichttherapie
De basis van kleurentherapie is het ‘energiesysteem’ van het lichaam, zoals dat in oosterse geneeswijzen en veel religies al eeuwenlang wordt erkend. De kleuren om ons heen zijn van invloed op onze stemming en gedrag.
Rood verlevendigt en geeft een warme impressie. Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. De hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie.
Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel.
Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding.
Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

3. aromatherapie; keuze uit de aroma’s eucalyptus, rozemarijn, roos, jasmijn, dennen.
In de sauna zal door de indringende warmte de huidporiënen verder opengaan. Hierdoor zal het aroma via de huid en luchtwegen direct door het lichaam worden opgenomen, het zorgt voor een verkwikkend gevoel en werkt diep in op het lichaam en geest.
Zie Aromatherapie voor meer informatie over de werking van de diverse aroma’s.