S
SAUNA EN MASSAGE

Een massage of ontspannen in de sauna staan in ons dagelijks leven vaak op het verlanglijstje. Helaas komen we er niet genoeg aan toe om deze wensen in vervulling te laten gaan.

Tijdens een vakantie in de Ardèche kan dit wél! Grenzend aan onze tuin ligt de ontspanningsruimte waarin de gasten van L’Xpérience kunnen genieten van een saunabad.

Ben je niet zo bekend met de sauna? Kijk dan eens voor de vuistregels op de website van Sauna gespot.nl.

Onze sauna is geschikt voor 4 tot 6 personen en beschikt over een douche, wc en een ontspanningsruimte waarop tussen de saunabaden door, gerust kan worden. Scrubzout en originele ‘hamam’ olijfzeep dragen bij aan een gladde en zachte huid en daarna een verkoelende duik in het zwembad zorgt voor een goede bloedcirculatie.

Rinell is al meer dan 20 jaar gediplomeerd masseuse en sportinstructeur. Op een rustig plekje in de tuin staat een bamboehutje met uitzicht op de rivier. Hier kunt u genieten van een ontspannende massage of een stevige massage voor de spieren. Een bodyscrub om de dode huidcellen te verwijderen is een heerlijke afsluiting!

In 2010 volgde Rinell een bijscholing in Thailand dat beroemd staat om haar massage zonder olie en waarbij de spieren worden ontspannen door stretching.

Een voetreflexzonemassage na een lekker voetbad met verfrissende kruiden, doet een mens ook heel goed! .

Een aantal dagen per week kunt u meedoen aan de pilates/yoga wake-up op het loungeterras. Ook kunt u een personal instruction boeken.

Luigi Tommasi is een goede vriend van Rinell en Eric en is relaxoloog. Gediplomeerd sinds 1990 als therapeut Biosynergie en diverse massage- en andere technieken, is Luigi de aangewezen persoon om u te helpen helemaal tot rust te komen. Hij is op afspraak aanwezig in L’Xpérience.

Vanzelfsprekend kunt u aangeven of u wilt dat er speciale aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld de rug, het schoudernek gebied of andere spiergroepen.