Seguret rondleiding

Cultuur

R
Rondleiding in het mooie Séguret

Mooi dorp

Séguret is een prachtig dorp in de Vaucluse. Sterker nog, het is officieel erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Het ligt in het noorden van de Vaucluse en is gebouwd op de noordelijke kant van de bergen van de Dentelles de Montmirail. Vanuit hier kijk je uit op de vlakte van het prachtige Rhônedal. Het dorp is autovrij, en staat vol met prachtige oude huisjes.

Wijn, wijn, wijn

Séguret is omgeven door wijnvelden. De beroemde wijndorpen Chateauneuf du Pape en Vacqueyras liggen vlakbij. De wijnliefhebber zit hier dan ook goed.

Wil jij deze omgeving graag verkennen? Dan heb ik een gouden tip! In dit dorp bevindt zich nl. chambres d’hôtes Le Bouquet de Séguret van Ingrid en Jos Leijen. Gîtes hebben ze trouwens ook, kijk maar! Los van het feit dat dit een bijzonder prettige plek is om te verblijven, organiseren Jos en Ingrid altijd van alles aan leuke dingen. Waaronder een rondleiding door hun bijzondere dorp Séguret.

Rondleiding

Ingrid kent haar dorp op haar duimpje, en weet je van alles te vertellen over wat zich in vroeger tijden heeft afgespeeld hier.
Wist je bijvoorbeeld dat Séguret ooit veroverd is door de Prins van Oranje? Dat Séguret vijf eeuwen in handen was van de Paus? Of dat Séguret in 1955 bijna verlaten en vervallen was, maar in 1982 tot de allereerste groep van mooiste dorpjes van Frankrijk werd benoemd? Met deze en nog veel meer leuke weetjes heeft ze een rondleiding gemaakt.

Uitgebreide borrel

En na een boeiende rondleiding is het nog niet klaar. Aansluitend serveert ze voor haar gasten een uitgebreid tapasbuffet. Op het terras, onder de wijnranken en uitkijkend op Séguret. En reken maar dat dat een waar feestje is.

Perfecte uitvalsbasis

Dus. Wil jij Séguret en zijn omgeving verkennen, én van je verblijf een feestje maken? Op naar Le Bouquet de Séguret!

Reserveren of meer info

Meer weten? Klik dan hier. Je kan Ingrid en Jos een bericht sturen door bij de eigenaargegevens te klikken op ‘Stuur een email’.