Vaison-la-Romaine rondleiding b&b

Cultuur

R
Rondleiding door Vaison-la-Romaine

Heerlijke omgeving

Vaison-la-Romaine is een stadje in de Provence. Het ligt tussen Orange, Avignon, de Dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux in, een heel prettig gebied dus om je vakantie door te brengen! Cultuur, natuur en voor de sportievelingen een geweldig klim- en wielrengebied.

Romeinse stad

En ja, inderdaad, het heet niet voor niets ‘la Romaine’. Het heeft een rijk romeins verleden. Daar getuigen nog vele overblijfselen van. Zo is er een antiek Romeins theater. Je vindt er een Romeinse brug. Restanten van een Romeinse villa, van een Romeinse watervoorziening, en meer.

Middeleeuwse stad

Maar ook na de val van het Romeinse Rijk bleef deze stad belangrijk. Het werd een bisschopsstad. En zo kunnen we ons nu vergapen aan bijvoorbeeld een indrukwekkende kathedraal en een bisschoppelijk paleis.

Smakelijke rondleiding

Het leuke is dat ik een hele goede, Nederlandse gids weet die je met heel veel plezier door deze prachtige stad leidt: Ingrid! En niet alleen kan ze je smakelijk vertellen over archeologische opgravingen, kathedralen, fonteinen, nauwe straatjes, kathedralen, fonteinen en wat dies meer zij, maar ook zorgt ze onderweg voor culinaire verrassingen! Want ja, deze streek is er wel een voor culinaire smulpapen … Dubbel genieten dus!

Perfect logeeradres

Ingrid doet dat voor de gasten van haar chambres d’hôtes en gîtes. En reken maar dat je in de watten wordt gelegd bij Le Bouquet de Séguret … Als jij van je vakantie een feestje wil maken, dan moet je daar zéker aanleggen. En je moet ook heel erg tijdig reserveren, want iederéén wil daar wel logeren!

Meer info

Wil je ook door Ingrid rondgeleid worden en bij haar logeren? Klik hier voor meer info. Bij ‘Meer over de eigenaar’ kan je Ingrid een bericht sturen.