P
Paardrijvakanties

Ruitervakanties waar je de keuze hebt uit een standplaatsprogramma (Marguerite), een trektochtarrangement (Trail) of een combinatie van beide (Ster Trail).

De tochten worden gereden op ervaren paarden, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Met maximaal 7 ruiters per groep geniet je op een exclusieve en ontspannen manier van het rijden en de natuur om je heen.

Paardrijden algemeen
De uitgestrekte bossen van het natuurpark ‘Livradois’ beginnen in de “achtertuin” van onze boerderij. Het natuurpark is bij uitstek geschikt voor het maken van lange tochten. De rotsachtige ondergronden, steile afdalingen, klimpartijen en het doorkruisen van kleine beekjes en pittoreske dorpjes garanderen een avontuurlijke maar ook intensieve “trail” voor zowel paard als ruiter. We hebben daarom gekozen voor een rijstijl die gebaseerd is op rust en eenvoud waardoor je een veilig en comfortabel gevoel zult hebben. Dus geen rengalop of gevaarlijke stunts.

Rijervaring
Wij vragen van de ruiters wel enige rijervaring. Als richtlijn hanteren wij dat je zonder problemen draven (lichtrijden) en galop (in verlichte zit) beheerst. Ervaring met buitenritten is uiteraard een voordeel. Stapsgewijs laten we je kennismaken met het rijden in dit bergachtig gebied en leren we je hoe “ontspannen” buitenrijden kan zijn.

Zadels
Ieder paard heeft zijn eigen, goed onderhouden merkzadel. Afhankelijk van zijn lichaamsbouw hebben wij gekozen voor zowel klassieke, randonnee als endurance zadels van merken als: Podium, Stubben, Kieffer, Massimo, Hubertus (Lewa), en Bates.

Programma’s
Voor alle programma’s geldt:
– Aantal ruiters: 2 -6  ( + evt. 2 niet-ruiters)
– Maximaal ruitergewicht: 85 kg
– BMI (body mass index): maximaal 29,5  (je gewicht gedeeld door lengte, delen door lengte)
– Minimum leeftijd 12 jr. (<16 jr. onder begeleiding van volwassene)

Men dient over een goede fysieke conditie en voldoende rij-ervaring te beschikken.