N
Nederlandstalige Champagne excursie

Kennismaken met de goudkleurige godendrank?

Champagne en romantiek, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een sierlijk glas gevuld met de goudkleurige godendrank met belletjes. De tinteling op je tong. Het spreekt tot de verbeelding.

Cunfin is het laatste Champagne dorp van de Aube. Een prachtige gelegenheid om tijdens uw verblijf meer te weten te komen over deze bijzondere drank.

Côte des Bar

De Aube is niet zo bekend als champagne gebied. Veel mensen kennen de champagnehuizen van Reims en Epernay. Sinds 1927 is ook de Côte des Bar erkend ‘appellation champagne’.  Het leuke hiervan is dat de champagnehuizen minder commercieel zijn en de kwaliteit – prijs verhouding goed is.

Excursie (Nederlandstalig)

Autotocht
Tijdens de champagne excursie maakt u vanaf Cunfin een autotocht over een gedeelte van de Route du Champagne. U rijdt tussen de champagnevelden dwars door de Côte des Bar en geniet onderweg van het landschap en de vergezichten.

Bezoek aan het veld
In het wijnveld geeft Gérard uitleg over het groeiseizoen van de druiven en het werk van de wijnboer.

Bezoek aan het champagnehuis
U bezoekt een champagnehuis. Hier krijgt u een Nederlandstalige rondleiding door de cave met uitleg over het productieproces van de Champagne. Aansluitend volgt een degustatie.

Tijdsduur

De excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Het tijdstip van vertrek wordt in overleg bepaald.
‘s Ochtends van 09.30 / 12.00 uur of ’s middags van 14.00 / 16.30 uur. U maakt gebruik van eigen vervoer.

Kosten

  • De excursie kost € 5,- per persoon bij een minimale deelname van 6 personen.
  • Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie. Koopt u champagne dan is de degustatie gratis. Anders betaalt u € 3,- per glas aan het champagne huis.