Dorpen

A
Aanbieding ‘Minervois toute saison’

In de prachtige Minervois streek is het in alle seizoenen fijn om te wandelen, te fietsen, een rondrit te maken, interessante plekjes te bezoeken en natuurlijk wijn te proeven!

Wij hebben voor een verblijf van 3 nachten dit arrangement voor u:

  • welkomstdrankje
  • 3 overnachtingen met ontbijt
  • 1 diner dat bestaat uit aperitief, voor- hoofd- en nagerecht, wijn, koffie of thee

De prijs hiervoor is € 125,00 per persoon (op basis van een tweepersoonskamer).

Wandelen, fietsen of een autorit

Er zijn fantastische wandel- en fietsmogelijkheden. U kunt kiezen uit vele, vaak uitgezette, routes door vlak, heuvel- of bergachtig landschap. Zo is een tochtje langs het Canal du Midi weer heel anders dan een rit door het natuurpark van de Haut Languedoc of door de bosrijke Montagne Noir. Als fervent fietsliefhebber heeft Dick de omgeving uitgekamd en kan hij u uitstekend de weg wijzen. En wat dacht u van de uitdaging om de Pic de Nore te beklimmen? De renners van de Tour de France gingen u voor in 2018.

Direct vanuit La Maison Chabbert kunt u prachtige wandelingen maken, of u start in een van de omliggende dorpen. Regelmatig kan het gebeuren dat u op de GR 77 terechtkomt of op een camino van de Santiago de Compostela route. Het gaat hier om een nieuwe variant van de chemin d’Arles of Via Tolosana (Montpellier-Carcassonne). Nog dit jaar zal Beaufort officieel in deze route worden opgenomen als etappeplaats.

Wijngebied

Als u de streek doorkruist, zult u gaan begrijpen waarom de streek bekend staat als het grootste aaneengesloten wijngebied ter wereld. Ieder dorp heeft wel een of meerdere domeinen en châteaux waar u wijn kunt proeven en/of rondgeleid kunt worden. Wij geven u graag tips hiervoor.

Authentieke dorpen

Veel dorpjes zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, zoals Minerve. Dit ligt op 8 km van Beaufort en is geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het heeft een interessante Katharen geschiedenis en een bijzondere natuurlijke ligging.

Brocante en curiosa

Ga gezellig snuffelen in de brocante winkels, die u onderweg regelmatig tegenkomt. Ook zijn er talloze ‘vide greniers’, vooral op zondagen in voor- en najaar.

Op doorreis?

Vaak ontvangen wij gasten die op doorreis zijn van Nederland of België naar Spanje of vice versa, maar ook gasten die een afstand overbruggen binnen het grote Frankrijk. Even van die grote weg af, ontspannen op een rustige plek en lekker aanschuiven aan de table d’hôtes.

Ideeën voor uitstapjes in de directe omgeving van de Minervois:

  • Narbonne, geklasseerd als ‘Ville d’art et d’histoire’,
  • Béziers en de negen sluizen van Fonséranes,
  • De Middellandse zeekust met z’n brede zandstranden, strandmeertjes (les étangs) en flamingo’s,
  • De cité van Carcassonne,
  • Abdijen en Kathaarse kastelen

en nog veel meer, waarover wij u graag vertellen als u bij ons bent.