L
Lekker Eten in de Bourgogne

In Le Clos Domange willen we u graag verwennen met regionale lekkernijen.

Het ontbijt is voorzien van alle genoegens voor echte Bourgondische levensgenieters. Er is een vaste basis met diverse fruitsappen, heerlijke koffie of thee, in verschillende smaken, soms uit eigen tuin.
De verse broodjes en croissants, met zelf bereide confituur, choco of honing van bij de plaatselijke imker.

Voor de liefhebbers van hartig beleg zijn er diverse kaas- en vleessoorten. Onze kippen voorzien ons graag van verse eitjes. Er is ook verse fruitsla, yoghurt of kwark of de typische Faiselle, om de gaatjes te vullen. Je krijgt elke dag een extra verrassende specialiteit…

Soms bereiden we zelf een feestelijke table d’ hôtes met regionale specialiteiten, in drie gangen. Soms maken we een enkelvoudig avondmaal. We kondigen de menu pas kort vooraf aan en u kan zich vrij inschrijven.

In de maanden juli en augustus is de feestelijke table d’ hôtes vast op zondag. Op zaterdag koken wij niet en de andere dagen werken we met een avondbuffet à volonté om half acht aan 18,00 € pp. (12,00 € tot 10j.) Inschrijven kan hier ter plekke nog.

’s Avonds kan je in de bar nog nagenieten met een glaasje wijn, Belgisch biertje of andere dranken, indien gewenst begeleid door een kaashapje of amuse.

Maar je moet zeker ook in de regio uit eten gaan! Elke dorpje heeft zo zijn brasserie, restaurant, pizzeria of snack. Aan zeer democratische prijzen eet je er je buikje rond en ontdek je escargots, cuisses de grenouilles, jambon persillé, al of niet vergezeld van groene slaatjes, met pittige vinaigrette gekruid. Heerlijke vleesgerechten als boeuf bourguignon, coq au vin, Poule de Bresse, steak charolais, pot-au-feu vind je in de meeste restaurants.
Op wandelafstand in Igé is onze favoriet Les Fourchettes.

Je vindt hier ook meerdere toprestaurants met zeer verfijnde gerechten die als een schilderij op uw bord gepresenteerd worden. Het historisch kader van diverse chateau’s geeft nog net dàt ietsje meer. Op wandelafstand in Igé is onze favoriet Le Chateau d’ Igé .

In ons inforek aan de inkom vind je informatie over tientallen restaurants in de regio; gewikt en gewogen door onszelf of onze gasten. We geven je graag meer uitleg.