K
Kanovaren in de Ardèche

Kanovaren op de rivier de Ardèche kan een uitputtende sportieve dag of een gezellig kanovaren dagje met de familie inhouden.

Overal kunt u een kano huren om gezellig wat te peddelen, aan een strandje aan te meren om te zonnen, te lunchen of te zwemmen.

Ook kunt u ervoor kiezen om de hele Ardèche af te kanovaren. Hiervoor moet u vroeg uit de veren want de opstapplaats is veelal Saint Martin de L’Ardèche. Hier stapt u op een bus met kano’s op het dak, die u naar de afvaartplek brengt.

Dan volgt er een dag stevig kanovaren, peddelen, stroomversnellingen beheersen en over grenzen gaan. U moet uzelf beschermen met een zonnebrandcrème factor 50 en dat wel elke twee uur. Teveel mensen komen nog elk jaar vermoeid en knalrood verbrand uit de kano.

De Ardèche is een prachtige rivier met vele uitdagingen en niet te missen de Pont d’Arc bij Vallon. Maar voor mensen die wel graag willen kanovaren maar liever de enorme drukte op de Ardèche willen ontlopen, is er ook de “Chassezac”. Deze rivier is warmer van temperatuur en kent prachtige gorges. Het is rustiger en net iets dichter bij L’Xpérience.