F
Fietsvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Fietsen in de Haute-Saône (ook wel genoemd de zuid Vogezen) is voor een breed publiek zeer aantrekkelijk: er kan gefietst worden op ieder niveau, variërend van relatief vlakke fietsroutes zoals la Voie Verte, tot zwaardere sportievere fietstochten.
Daarnaast is de Haute-Saône ook een ideaal gebied voor de mountainbiker.

Onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux biedt de individuele fietser alsook groepen fietsers meerdere mogelijkheden: u kunt verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement) of in onze Camping Pod of onze tweepersoons caravan maar u kunt ook met eigen tent, caravan of camper op onze Mini-camping Le Creux verblijven.
Al onze gasten kunnen gebruik maken van het ontbijt en ’s avonds aanschuiven voor het diner (table d’hôtes).

Het gebied van de Haute-Saône/zuid Vogezen biedt veel mogelijkheden aan fietsroutes voor een gevarieerde fietsvakantie.
Aan de ene kant van onze vakantie accommodatie ligt het prachtige autoluwe Duizendmerengebied, een mooi glooiend gebied met veel kleine weggetjes en meertjes en een prachtig afwisselend landschap.
Aan de andere kant van ons vakantiehuis ligt het gebied van Les Trois Ballons, wat zich uitstrekt over een deel van de Haute-Saône en de Vogezen, bij de meeste wielrenners welbekend. Dit voert over de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon. Dit bergengebied met veel hoogtemeters is één van de mooiste en verrassendste fietsgebieden van Frankrijk. Hier wordt ieder jaar in juni het gelijknamige en populaire fietsevenement Les Trois Ballons gereden.

La Voie Verte is een mooie fietsroute die langs oude spoorlijnen is aangelegd, waarbij je de nog bestaande oude stationsgebouwtjes passeert, je waant je ver terug in de tijd.
Deze route is juist voor mensen heel geschikt die niet erg geoefend zijn en niet al te inspannend willen fietsen. Ook met elektrische fietsen kan men hier aardig uit de voeten.

De Haute-Saône is ook bekender geworden door de Tour de France die al 3 keer de finish heeft gehad op La Planche des Belles Filles, op slechts 15 km van onze vakantie- accommodatie.

Voor de wielrenners, mountainbikers (oftewel VTT-er) en recreatiefietsers zijn hier diverse gedocumenteerde fietsroutes uitgestippeld die wij natuurlijk voor u beschikbaar hebben.
Ook is het mogelijk om bij ons fietsroutes op gps te zetten.

We hebben een grote, afgesloten stallingsmogelijkheid voor de fietsen. Tevens hebben we een pech-onderweg ophaalservice mocht u tijdens uw fietsroute met problemen komen te staan.