F
Fietsen in de Ardèche

Voor fietsers is de Ardèche een ware uitdaging. Het gebergte zorgt voor flinke stijgingen van soms wel 8 %. In de zomer moeten fietsers zich wapenen tegen uitdrogingsverschijnselen en hun tochten goed en vroeg in de ochtend plannen.

De Ardechoise is een heel bekende fietstocht die al 50 jaar in de Ardèche in de maand juni word verreden en die veel sportievelingen aantrekt. Op de website van de Ardechoise kunt u fietsroutes downloaden.

Elk jaar weer is de tocht een prachtige route langs minuscule dorpjes, natuurschoon en mooie vergezichten. Pittige bergroutes dagen de fietsers uit om alles uit de kast te trekken.

Daarna nodigt de tuin van L’Xpérience uit om languit in het gras te vallen, de ligstoelen of de hangmatten uit te proberen of een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Met plezier wassen we uw fietskleding.

Bij L’Xpérience kunt u uw fiets overdekt stallen.

Ook verwelkomen wij met plezier groepen die komen fietsen in de schitterende omgeving van het beschermde natuurgebied. Bij grote groepen werken wij samen met onze buren van Auberge Le Romarin. Een ontspannende kuitmassage na een vermoeiende fietstocht is bijna onontbeerlijk! Rinell masseert uw spieren met eigengemaakte Baume de Tigre en u bent weer als nieuw!