E
Excursies

Wij willen onderzoeken of u het fijn zou vinden om van huis opgehaald te worden en in overleg excursies te maken, naar wat de groep het leukst vindt. Aan het einde van het verblijf wordt u dan weer naar huis gebracht. Wij zouden hiervoor een busje voor 8 personen willen aanschaffen.

Daar we midden in het Champagne Ardennen gebied zijn gevestigd is het mogelijk om naar steden als Verdun, Chalon en Champagne, Reims, Retel, Vouzier, een dorpentocht enz. te organiseren. Ook een tour voor alleen vergezichten en uitgestrekte landerijen is de moeite waard.

Reims, met zijn imposante Kathedraal met prachtige gebrandschilderde ramen en heeft een hele mooie lichtshow in de avond. Ook hier is de architectuur weer prachtig.

Chalon en Champagne is ook een prachtige stad met heel veel architectuur en een prachtig stadscentrum.

Het is ook het begin van de Champagne route. Er zijn honderden champagne huizen die bijna allemaal gelegenheid geven tot proeven en kopen van champagne. Ook zijn er champagne huizen waar je met een treintje door de kelders kunt kijken en voelen hoe de Champagne wordt verzorgd en bewaard.

Epernay is de stad waar de grote Champagne huizen gevestigd zijn. Leuk om de pracht en praal te zien.

Rondom ons zijn herinneringen aan de diverse oorlogen. Zoals in Massige, de bunkers en schuilplaatsen, en de uitgestrekte begraafplaatsen. Dit kan in het open terrein of in de bossen.

Ook in Valmy, waar de molen staat, is een museum, waarin de Franse revolutie wordt uitgelegd en de Vrijheid, gelijkheid en broederschap werd beslecht in 1789. Een heel interessant en interactief museum.

Een tripje Verdun, met een bezoek aan de citadel en daar met het treintje de rondleiding te doen is ook de moeite waard. Ook Verdun in een prachtige stad om te bezoeken.

Ieder dorp in Frankrijk heeft zijn eigen kerk en (Mairie) stadhuis. Ook dit is het waard om een rondje te maken langs de dorpen en mogelijk even de kerk van binnen te bekijken. Bijna alle kerken staan open voor publiek. Mensen op het platteland zijn blij met uw bezoek en zullen er ook alles aan doen om U te verstaan en te helpen.