C
Culinair en wijn

Goed culinair eten en drinken en het liefst aan lange tafels in goed gezelschap. Dat is de basislevenshouding van iedere Fransman in het Zuidwesten van Frankrijk. En dat “proef” je!

Vele mogelijkheden dus om je culinair te laten verwennen met jouw gezelschap. Laat je hierbij vooral ook adviseren door de lokale bevolking. Zij weten als geen ander vaak de beste plekken en laten je “attrape-touriste” vermijden.

Restaurants in Monflanquin:
Van pizzeria en crêperie, via de authentieke Franse keuken naar Libanees eten. Of ga naar een Ferme auberges (eten bij de boer)!

Eetmarkten:
’s Avonds worden in verschillende dorpjes in de omgeving de zogenaamde “Marché de producteurs de Pays” gehouden.
Van eind juni tot begin september is er elke avond wel ergens een eetmarkt. Je vindt hier lange tafels op het dorpsplein met daaromheen de marktkramen van diverse aanbieders van lokaal geproduceerde specialiteiten.

Zelf koken:
Met marktverse producten die volop te verkrijgen zijn, kun je natuurlijk ook zelf een heerlijke maaltijd bereiden. Niets leuker dan terug te komen van de markt – elke dag is er wel ergens één in een Frans dorp in de buurt – met lokale heerlijkheden om zelf een mooie maaltijd te delen met vrienden of je gezin.
Dit gebied is de fruitboomgaard van Frankrijk dus probeer ook zeker eens het verse fruit!

Kookworkshops, wijnproeverij, private chef services e.d.:
Je kunt ook aan een kookworkshop of wijnproeverij op een kasteel of bij Karen en Rolf op Boulede deelnemen.