B
Boerderijdieren

We hebben zoveel land om onze glamping in dit kleine stukje zuidwest Frankrijk, vlakbij Bergerac en dat delen we graag met een paar boerderijdieren.

Een paar jaar geleden begonnen we met wat rondscharrelende kippen, maar inmiddels zijn er twee poezen, Indische loopeenden die rennend als penguins door het leven gaan, schetterende pompon eenden en waggelende dikke eenden, harige varkens en heel veel kippen en vissen.
Het is niet meer erg als er restjes eten overblijven, want de kippen en de varkens zijn daar dolblij mee. Natuurlijk lopen we elke avond na het eten een rondje langs de beesten om ze gezamenlijk eten te geven en de poezen kunnen niet genoeg geknuffeld worden.

Maar de dieren helpen ons ook met het werk op het land. Zo houden varkens enorm van de aarde omploegen en alle worteltjes uit de grond te eten en maken ze heel gemakkelijk een stukje land voor ons schoon waar we dan weer op kunnen planten, de bijen helpen ons met het bestuiven van de bloemen en planten, de kippen geven ons eieren en de eenden eten al onze slakken uit de tuin en de naaktslakken hebben we omgedoopt tot “duck sushi”.

Sinds 2007 tuinieren we naar hartelust bij Simply Canvas en het is geweldig interessant en leuk te zien hoe er ook steeds meer lokale dieren terugkomen. Zo hebben we sinds een paar jaar uilennesten, vinden de kinderen steeds meer wandelende takken en bidsprinkhanen en zien we vaker een haas of een hert door het veld rennen.