Chambres d'Hôtes en GitesChambres d'Hôtes en Gites
Registreren Wachtwoord vergeten?

Accommodatie

Le Barry du Grand Chemin Chambres d' Hôtes

Occitanie | Hérault | Le Caylar

Uw gegevens & bevestigen


Accommodatiegegevens


Uw reservering

Omschrijving Prijs
Subtotaal accommodatie(s)
TotaalprijsPersoonsgegevens

Vragen en of opmerkingen


Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statementJe aanvraag is volledig vrijblijvend


Le Barry du Grand Chemin, eertijds een boerderij waarvan het oudste gedeelte, een ruimte met gewelfde bogen van de 17e eeuw die dienst deed als bergerie, prachtig werd bewaard.

In deze ruimte worden het ontbijt en het avondmaal aan de gasten geserveerd. U zult genieten van een rustige en gemoedelijke halte in deze karaktervolle woning, waar kalmte en authenticiteit u heel zeker zullen bevallen.

Het dorpje ‘Le Caylar’ bevindt zich op 727 meter hoog, vlakbij de A-75 en biedt toegang tot het plateau en het ‘Parc Naturel Régional des Grands Causses’ via het zuiden. Het dorpje zelf is omringd door eigenzinnige en bizarre dolomitische rotsen, typisch voor de regio.

De vijf kamers hebben alle rechtstreekse toegang tot de tuin. In deze tuin zult u een lekkere verfrissing best waarderen en eveneens kunnen genieten van de zuiderse zon.Faciliteiten

Eigen sanitair

Internet / WiFi

Kindvriendelijk

Op doorreis naar het zuiden

Open haard

Table d'hotes

Terras of Tuin

  Recente beoordelingen (0 Beoordelingen)

    Er zijn op dit moment geen beoordelingen

Accommodatie & Reserveren

Hier komt het boekingsformulier vanuit VCA

Arrangementen, workshops en bijzonderhedenTable d'hôtes

Wij nodigen u graag uit aan onze tafel waar u een maaltijd op basis van verse ingrediënten wordt opgediend. U zult de keuken van Guy, culinaire autodidact, ten volle kunnen waarderen: - lokale specialiteiten, - ...

Lees meer

Over de eigenaren van Le Barry du Grand Chemin

Le Barry du Grand Chemin wordt gerund door de Belgische eigenaar Vandenbroucke.

U kunt door Vandenbroucke worden verwelkomd in de volgende talen:
- Nederlands
- Frans
- Engels
- Duits
- SpaansAanbiedingen

0/5.0

Beoordelingen van gasten (0 Beoordelingen)

Le Caylar
U mag zeker het gerestaureerde retabel (gepolychroomde steen) uit de XIVe eeuw, alsook de gemutileerde Christus uit de XVe eeuw in de Sint Martinuskerk niet missen. Beide zijn geclasseerd. Op het marktplein zal de monumentale gebeeldhouwde boom, herkenningselement bij uitstek van Le Caylar, u verrassen met zijn eigenaardige figuren die het locale leven weergeven: herders, huisdieren of wilde dieren, bloemen en planten, etc.

Bovendien zijn er verschillende wandelpaden die u binnen het dorp en door de omstreken rondleiden: historische en botanische wandelpaden, het wandelpad van de beeldhouwwerken en dat van de droge steen. Alle inlichtingen vindt u in het ‘Office du Tourisme’.

DE ”GRAND CAUSSE DU LARZAC”
Een regio met fenomenale natuurlijke bezienswaardigheden op een plateau (in het frans ‘causse’ genoemd), gelegen op een hoogte tussen 600 en 900 m, waarvan het klimaat wordt beïnvloed door zee en gebergte. Het is de wereld van de kalksteen, doorkruist door diepe valleien en canyons, met betoverende landschappen, gevormd door regen en erosie. Deze erosie heeft in de loop der tijd grotten, natuurlijke drinkputten, ondergrondse rivieren, rotsen precies als ruines, maar ook ‘dolines’ tot stand gebracht, echte bekkens van goede landbouwgrond waar ‘lavognes’ dienst doen als waterreservoir voor de talrijke dieren.

Het is een regio van prachtig isolement, enig in Frankrijk, voor het geluk van het oog: paradijs voor wandelaars en belangrijk oord voor ecologisten. Sedert de prehistorie heeft de mens er zijn sporen achtergelaten. Niettegenstaande een moeilijk en hard klimaat hebben verschillende bevolkingsgroepen er zich gevestigd. Zij ondergingen in de loop der tijd de onafwendbare invasies en vernielingen teweeggebracht door oorlog en religie. Romeinse wegen, menhirs, dolmens, en steden opgericht door de tempeliers en de hospitaalridders.

Navacelles La Couvertoirade: geclasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is een ‘commanderie’ van de orde van de Tempeliers (XIIe en XVe eeuw).

Cirque de Navacelles: een van de mooiste en meest indrukwekkende natuuroorden van Europa. Een enorme trechter door de tijd tot stand gekomen door de erosie veroorzaakt door de Vis, een bijrivier van de Hérault.

Abbaye de Sylvanès: cisterciaanse abdij, gesticht in de 12e eeuw door een heer van de streek van Lodève. Geclasseerd in het historisch erfgoed in 1854.

Cirque et Grotte de Labeil, voormalige roquefortkelder die toegang verleent tot de ondergrondse rivier waar het geluid van het verlichte water een enig spektakel biedt.

Le lac du Salagou: een heel groot meer omringd door een uitzonderlijk landschap. Men kan er veel sporten beoefenen zoals VTT, zeilen, wandeling, etc.

Uw gemiddelde Beoordeling

Reserverings Nummer

Pin Code

Titel van uw beoordeling

Uw beoordeling

Wat voor Vakantie was dit?

  • Zakelijk
  • Koppels
  • Familie
  • Vrienden
  • Alleen