Verbeeld je even, een groot stevig huis, zoals ze alleen driehonderd jaar geleden gebouwd werden, gelegen in een prachtige serene en natuurlijke omgeving. Waar de tijd tussen ontwaken en slapengaan geregeld wordt door een uiterst gulle zon. Ontdek het!

Gerda en Ward Poppe-Notteboom onthalen u in de warme atmosfeer van hun karaktervolle huis, waar rust en sereniteit overheersen. Overnachting of verblijf, je wordt gegarandeerd verleid door de rijke tafelen en het fluwelen comfort van de ruime kamers, waar je kan wegdromen in het panorama van de wijde ongerepte natuur. Les Huguets ontvangt graag.

Je kan er bewegen, springen, lopen, zwemmen, zweven, paardrijden, fietsen, wandelen, kuieren, ruiken, spelen, zingen, eten en drinken, slapen… .. en herbeginnen op jouw ritme in een gepreviligeerd domein van 20 hectaren.

Het centrale punt van Les Huguets is het grote gedeeltelijk overdekte balkon, vanwaar je de rustige uitgestrekte vallei inkijkt, met aan de horizon het middeleeuwse dorpje Penne d'Agenais. Op dit terras kun je ook genieten van een Frans ontbijt of van een heerlijke maaltijd aan het einde van de dag.

Paardrijden
Onze vallei is een prachtig gebied om te paard te verkennen. Op Les Huguets kan je een korte initiatie krijgen, nadien wandelingen voor beginners en gevorderden. Voor beginners zijn er wandelingen van een uurtje in onze vallei, volledig verkeersvrij, voor de gevorderden kunnen we een stukje van de route van Compostella volgen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Eigen sanitair
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Sauna

Ward en Gerda Poppe

Meer over de eigenaar Sluiten

Authentieke hoeve met 30 ha, prachtig zicht.

Les Huguets wordt gerund door de Belgische eigenaars Poppe-Notteboom: “Gezellige gastvrije Belgen.”

Wat maakt Les Huguets uniek?
Ideale basis om de streek te verkennen. “Om onze gasten le laten meegenieten van de uitzonderlijke locatie waar wij mogen vertoeven.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Les Huguets?
De specialiteiten van de kok zijn: gevarieerde groenterijke stoofschotels.

Dineren kunt u al vanaf € 30 per persoon.

U kunt door Poppe-Notteboom worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Spaans

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Balcon

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Kamer met balkon op het Zuiden en zicht op de vallei. Douchekamer met lavabo en wc.

max. 4 personen

Bleu

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Grote kamer en zicht op vallei, tweepersoonsbed en divan-lit voor 2 personen, tafel met 4 stoelen, badkamer en wc.

max. 4 personen

Cavalier

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Kamer op het noorden met zicht op de binnentuin. Badkamer met douche, lavabo en wc. Tweepersoonsbed en een divan-lit voor …

max. 4 personen

Musique

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Kamer op het noorden met zicht op binnentuin. Badkamer en wc, tweepersoonsbed en een divan-lit voor twee personen, bureau.

max. 2 personen

Pigeonnier

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

In de oude pigeonnier, achter in de tuin, een prachtige kamer voor twee personen, een grote badkamer met Italiaanse douche, …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1108 km

Op een heuvel met zicht over de vallei van de Lot. Vanuit ons domain, kan men prachtige wandelingen maken, de route van Compostella loopt door ons terrein.

LES JARDINS DE LA FRANCE ....
Zo noemden de Fransen hier de streek en niet onterecht, het landschap hier is een opéénvolging van kleine valleien waar iedere keer terug een mooie verrassing te voorschijn komt, een prachtig dorpje aan de rivier of een oude ommuurde bastide op de heuvel. Men raakt er niet op uitgekeken, elk dorp is uniek.

DORPJES
En de dorpjes leven ook, elke week is er de markt, een belangrijk sociaal gebeuren, men komt er de laatste nieuwsjes te weten maar ook voor aankoop van verse groenten en fruit, planten en lokale specialiteiten..
In de zomer zijn er natuurlijk de feesten en concerten en niet te vergeten het grote vuurwerk op "14 juillet".

KLIMSPORT
Op een half uurtje van bij ons zijn verschillende mogelijkheden om de klimsport te beoefenen. In Gavaudun is een organisatie die kleine groepen begeleidt op een prachtige bergwand en verderop is een klimpark ( Parc en Ciel ) waar groot en klein hun energie kwijt kunnen in een prachtige omgeving.

OP HET WATER
Een ideale aktiviteit bij warm weer, we zijn op 4 km van de prachtige rivier "Lot", een haventje met roeibootjes, motorbootjes om heerlijke tochten te maken. Op sommige plaatsen zijn strandjes waar men zelfs een frisse duik kan nemen.

GOLF
In Lot et Garonne zijn 7 golfterreinen, het voornaamste en dichtste is op 10 km. van Les Huguets, Villeneuve Sur Lot Golf & Countryclub, een golf met 18 holes.

WANDELEN
De GR (Grande Randonee) 652, de route van Compostella van Rocamadour, richting Saint Jean Pied de Port, loopt dwars door ons domein. Een unieke kans om te genieten van deze eeuwenoude pelgrimsroute. We kunnen jullie met de auto wegbrengen tot in Penne d'Agenais en dan komen jullie zelf terug tot ons domein. De dienst voor toerisme heeft in Lot in Garonne een 50-tal wandelingen in kaart gebracht, deze kaarten zijn bij ons te verkrijgen.

MOTORRIJDERS
Sinds enkele jaren krijgen we regelmatig bezoek van groepen motorijders. We hebben verschillende circuits van een dag uitgestippeld. Op een dag kan men rustig de verschillende bastides bezoeken, een hapje eten, een koffie drinken en ten volle genieten van het prachtige landschap uit de streek.Graag wilden we deze circuits met jullie delen, een berging voor moto's is ter jullie beschikking. (Natuurlijk kan men deze circuits ook met de auto doen.)

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Huub van Houtert

Een heel fijn verblijf van drie nachten gehad in een ruime, comfortabele kamer in een buitengewoon mooi en ook prachtig gelegen huis. Bijzonder gastvrije en vriendelijke eigenaren die je een thuis-gevoel weten te geven en een luisterend oor bieden. Voor herhaling vatbaar!

september 2023

10

Lydia

Dank voor hartelijke en gastvrije ontvangst!
Het is een geweldige plek om tot rust te komen in fijne omgeving met lieve gastvrouw en gastheer.

augustus 2022

8

Mariandl den Butter

Paradijsje daar bij Les Huguets.
Wij hebben er een paar heerlijke vakantiedagen doorgebracht.
Warme aanbeveling!

september 2021

10