In de Monts de la Madeleine, in het prachtige wijngebied Côte Roannaise in het authentieke Franse dorpje Ambierle vindt u Gîtes Le Lancelot.

Ambierle is een mooi dorpje gelegen in een prachtige omgeving. De ideale plek om een heerlijke tijd te beleven.

Als u de regio wilt verkennen, wilt wandelen door de heuvels, genieten van de wijn en het lekkere eten, op weg bent naar Santiago de Compostella, de pelgrimsroute van Saint Martin loopt, of interesse hebt in sites Clunésiens, dan is een verblijf in Gites Le Lancelot aan te raden.

De studio biedt een prachtig uitzicht op de oude abdij. Vanuit de twee familiekamers, en de tweepersoonskamer kijkt u uit op het karakteristieke dorpsplein.
 
U vindt hier rust, natuur en een ultiem vakantiegevoel. Er is weinig lichtvervuiling in deze regio, zodat u 's avonds de prachtige sterrenhemel kunt aanschouwen.

Bij de Gîtes Le Lancelot is een restaurant “Auberge Le Lancelot”, waar u kunt genieten van de regionale keuken en lokale wijnen en gerechten. Het restaurant heeft een vergader- en feestzaal die u kunt huren voor diverse gelegenheden. Het restaurant serveert voor de gasten van de gîtes een traditioneel Frans ontbijt, dat bij de kamerprijs is inbegrepen. Le Lancelot is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Voor gezinnen met kinderen zijn er twee comfortabele familiekamers.

De kamers zijn recent compleet nieuw en onder architectuur gebouwd en van alle moderne gemakken voorzien. Alle kamers beschikken over uiterst comfortabele queensize bedden, die als twee 1-persoonsbedden (90 x 200 p.p.) en als 2-persoonsbed (180 x 200) kunnen worden opgemaakt. U zult er als een roos op slapen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Eigen sanitair
  • Lunchen mogelijk
  • Bij een zwemmeer

Jan van der Steenhoven

Meer over de eigenaar Sluiten

Gîtes le Lancelot wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Jan van der Steenhoven: “Vriendinnen Pascale Vissyrias en Nathalie Cropat dragen zorg voor Auberge Le Lancelot en Nathalies man Sebastièn Cropat verwelkomt de gasten van Gites Le Lancelot op gastvrije wijze.”

Wat maakt Gîtes le Lancelot uniek?
De kamers zijn mooi ingericht, ruim en de bedden zijn heerlijk. Vanuit de kamers hebt u prachtig uitzicht. Er is een heerlijk restaurant waar u geniet van de Franse keuken en in de omgeving is het prettig wandelen.

Het restaurant aan het dorpsplein was gesloten en wij wilden het dorp zijn centrale ontmoetingsplek teruggegeven en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om kamer te creëren.

Overweegt u om een hapje mee te eten in Gîtes le Lancelot?
De specialiteiten van de kok zijn: authentieke rustieke Franse keuken.

U kunt door Jan van der Steenhoven/ SAS Les Etoiles d’AMBIERLE worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels

Meer over Jan van der Steenhoven/ SAS Les Etoiles d’AMBIERLE
Het vervallen gebouw Lancelot is in opdracht van de nieuwe Nederlandse eigenaars Ester Kalis en Jan van der Steenhoven in 2015 helemaal gerestaureerd. Zij verloren al in 2001 hun hart aan deze prachtige streek.
Toen de vorige uitbater van het restaurant in 2013 moest stoppen, konden zij dan ook niet wachten om dit klassieke pand door een lokale architect te laten renoveren, het weer nieuw leven in te blazen en hun droom om hier een prachtige B&B van te maken te verwezenlijken.

Nu beschikt het rustieke dorpje te midden van prachtige valleien weer over een plek om heerlijk te kunnen overnachten.

De gîte en de kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien, maar hebben niet hun authentieke karakter verloren. De oude stenen en de houten vloeren en balken geven de kamers een warme sfeer. De originele gevel van het gebouw is in tact gebleven, waardoor het stadsgezicht van Ambierle in ere is hersteld en het pand prachtig past bij de andere historische gebouwen in de buurt, zoals de oude abdij.

Vriendinnen Pascale Vissyrias en Nathalie Cropat dragen zorg voor Auberge Le Lancelot en Nathalies man Sebastièn Cropat verwelkomt de gasten van Gites Le Lancelot op gastvrije wijze.

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 4 personen

Familiekamer Fleur de Lys

  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Televisie
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Wilt u met uw gezin genieten van een heerlijke tijd in Ambierle en omgeving, dan kunt u terecht in de …

max. 4 personen

Familiekamer Lavande

  • Kastruimte
  • Televisie
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Deze prachtige familiekamer heeft een ruime entresol, waar twee 1-persoonsbedden staan, zodat de kinderen of de ouders van een beetje …

max. 2 personen

Studio Rose

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed

Deze moderne en ruime studio is eigenlijk de enige gîte van de vier kamers, omdat deze is uitgerust met een …

max. 2 personen

Tournesol

  • Televisie
  • Zithoek
  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

De vrolijke tweepersoonskamer Tournesol met sfeervolle houten parketvloer is uitgerust met een zeer comfortabel queensize bed, een bureau, een zithoekje …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 850 km

In de omgeving van Gites Le Lancelot is het prachtig wandelen over de heuvels en langs de wijngaarden.

De rivier Loire en enkele stuwmeren zijn op geringe afstand van Ambierle, zodat liefhebbers van waterpret zich niet hoeven te vervelen.

Daarnaast zijn er diverse abdijen en kloosters (Site Clunésiens) te vinden. Ook kunt ook een bezoek brengen aan het Chateau Saint Priest de la Roche, dat gelegen is op een eilandje in een meer dat wordt gevormd door de Villerest Dam.

NATUUR
De Rhône-Alpes regio kenmerkt zich door riviertjes, kastelen en prachtige valleien.
Ook zijn er mooie bossen in de omgeving, zoals het bos Forêt Domaniale d’Ambierle en Forêt de Lespinasse (8 km).

SPORT
Voor de actieve vakantiegangers is er in de omgeving van de gites een grote keuze aan wandel- en fietstochten.
Kanovaren, raften, vissen en andere watersportmogelijkheden als zwemmen, behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.
Ook kunt in de buurt golfen en zelfs parachutespringen.
In de winter kunt u skiën. Skistation Les Loges la Garde ligt op2 km van Ambierle.
In Ambierle is een manege waar u een paard kunt huren, zodat u te paard de streek kunt verkennen.

CULTUUR
Er zijn in de regio ook veel mooie middeleeuwse dorpjes die een bezoek waard zijn. U waant zich even heel ver terug in de tijd als u over de oude kasseien door de rustieke straatjes wandelt.

Wanneer u van grotere steden en winkelen houdt, dan kunt u naar het prachtige Vichy (37 km), Roanne of Clermont-Ferrand (66 km) gaan.

Houdt u van musea? Dan is het Museum Alice Taverne aan te raden. In dit museum maakt u kennis met het traditionele plattelandsleven in Roanne in de 19e en 20ste eeuw. Het museum bevat diverse themakamers waar u meer te weten komt over de regio. Museum Alice Taverne is gevestigd in Ambierle.

Op 28 km van Ambierle kunt u een kijkje nemen bij een ambachtelijke messenmaker die grote faam kent.

Ambierle staat sinds 2007 bekend als boekenstadje. Er zijn een aantal boekhandels, galeries en ambachtelijke werkplaatsen die u het hele jaar kunt bezoeken. En er zijn vier boekenmarkten per jaar.

De Zomermarkt, die in juli en augustus iedere vrijdag in het dorp wordt gehouden is een heerlijke markt om over te struinen. De markt is zeer populair; men komt er van heinde en verre naar toe.

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden