Wij heten u van harte welkom in onze gezellige chambres d'hôtes, gelegen op één van de mooiste plekjes in het hart van het 'Parc Naturel Régional du Morvan' in de Bourgogne (Département Saône-et-Loire).

Omgeving
U bent van rust, ruimte en onbeschrijfelijk mooie en afwisselende natuur verzekerd in de wijde omgeving van ons dorp, La Petite Verrière. Het ligt op 14 km van de Gallo-Romeinse stad Autun en op 30 km van Château Chinon, het dorp waar voormalig minister president François Mitterand burgemeester is geweest.

Het pand
Ons pand is gebouwd in het jaar 1840 en is inmiddels compleet en met smaak gerenoveerd en voldoet aan de huidige standaard normen voor comfort en veiligheid. Het zwaar eikenhouten traditionele en originele 'bourgondische' plafond in het restaurant hebben we natuurlijk gehandhaafd alsmede de steunpilaren in de kelders die dateren uit de twaalfde eeuw!

Duurzaamheid
We hechten veel waarde aan de bescherming van het milieu, afvalscheiding, besparing van energie en het zuinig omgaan met alles wat de natuur ons biedt. Onze complete accommodatie is daaarom voorzien van dubbel glas, water besparende douche koppen, LED en overige elektriciteitsbesparende verlichting, en we doen aan actieve afvalscheiding. De tuin, terrassen en overige 'groen'percelen onderhouden we zelf en gebruiken daarbij géén bestrijdingsmiddelen of overige chemicaliën. Het onkruid wordt 'met de hand' verwijderd (oei en dat is een werk hoor!).

Ontbijt
Wij serveren 's morgens een uitgebreid ontbijt dat officieel erkend is met het logo “gourmand – gourmet”. In de vorm van een buffet met dagelijks wisselende componenten kunt u naar hartenlust genieten van onze eigengemaakte confitures, broodjes, muffins, pannenkoekjes, wafels, fruitsmoothies, eiergerechten en yoghurt! Aangevuld met een rijkelijk gevuld kaas- en vleesplateau, vers fruit en vele overige lekkernijen waaronder diverse mueslis kunt u uw dag niet op een betere manier beginnen!

Lunchpakket
Wij serveren géén lunch, maar u kunt wel een zéér uitgebreid lunchpakket voor uw dagelijkse trip meenemen. Op maat voor u samengesteld en al naar gelang uw wensen voorzien van een salade, een dikbelegde sandwich, vers fruit, yoghurt, fruitsap, een huisgemaakte zoete of hartige lekkernij, etc.

Kosten picknick vanaf € 12,50 p.p.

Table d'hôtes
's Avonds (en op reservering vooraf) kunt u genieten van onze méér dan uitstekende table d'hôtes. We serveren een dagelijks wisselend driegangenmenu, vers en 100 % zelf gemaakt. We gebruiken veel aromaten, kruiden en klein fruit uit onze eigen (bio) tuin en al onze gerechten worden geserveerd met diverse groentes, een dagelijks wisselend aardappelgerecht etc. Aan de eisen verbonden aan bijna alle diëten en allergiën kunnen wij voldoen, mits u het ons wel bij uw reservering meldt!

Table d'hôtes volwassenen: € 35,50 per couvert (3 gangenmenu), voor kinderen vanaf 3 jaar € 20.

Wijn
Wijn is ook een beetje onze hobby. U heeft met onze zeer uitgebreide en door onszelf samengestelde wijnkaart de keuze uit tenminste 60 verschillende referenties wijnen afkomstig uit meer dan 10 verschillende landen. Wij werken uitsluitend samen met kleine, particuliere wijnproducenten met 'liefde voor het vak', geven de voorkeur aan traditionele, op hout gelagerde wijnen en BIO produkties.

Kinderen
Kinderen zijn bij ons van harte welkom en kunnen rekenen op dezelfde warme ontvangst als de 'grote' mensen. Speelgoed, speciale bedjes, kinderstoelen, babybad, babyfoon etc. stellen wij graag gratis tot hun beschikking.

Minimale verblijfsduur
Rondom Pasen, Hemelvaart of Pinksteren en in juli en augustus is deze 2 nachten.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Extra lange bedden
  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Eigen sanitair
  • Lunchen mogelijk
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Wasmachine

Lidewij & Stan van den Brule

Meer over de eigenaar Sluiten

Sinds mei 1998 zijn wij de eigenaren / uitbaters van Auberge de la Chaloire. Een prachtige chambres d’hôtes met een table d’hôtes ‘de qualité’!

Lidewij, 24-04-1961, heeft de Hotelschool in Den-Haag gedaan en is na een internationale carrière in de luxe hotellerie naar Nederland teruggekeerd om tien jaar lang commercieel actief te zijn bij grote bedrijven ‘buiten’ de horeca. Stan, 20-11-1958, heeft de Hotelschool in Maastricht doorlopen en is voordat we naar Frankrijk verhuisd zijn altijd in Nederland actief geweest in de bedrijfscatering.

We wilden wat anders, iets voor onszelf waar we ons hart en ziel in kwijt konden, en daarom zijn we in mei 1998 naar dit mooie, en helaas nu nog steeds te weinig erkende en bekende plekje in de Bourgogne, (Frankrijk) vertrokken. We hebben er iets moois, gezelligs en comfortabels van gemaakt en runnen onze ’toko’ nog steeds met veel plezier en toewijding.

Persoonlijke service en aandacht, véél contact met onze gasten die vanuit de hele wereld komen, kwaliteit bieden, flexibel zijn in alle opzichten en vooral ALTIJD klaar staan voor onze gasten zijn waarden die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Wij houden van ons werk, van ons stekkie en genieten van de positieve feedback van onze gasten die ons telkens weer een hart onder de riem steken om vooral maar op deze wijze door te gaan.

Maar aan alles zit ook zijn beperkingen. We zijn niet ‘piep jong’ meer, moeten daarom toch wat afremmen, want 24 jaar lang buffelen en alles met zijn tweetjes doen gaat niet in je koude kleren zitten. Vandaar dat wij onze openingsperiode aangepast hebben en vanaf 2023 kortere seizoenen gaan draaien met een openingsperiode van april tot en met oktober. Onze uitgebreide ontbijt- en dinerservice zijn gegarandeerd tijdens deze periode, maar we draaien géén lunch meer.

Op verzoek kunnen wij uiteraard wel uitgebreide en héérlijke pick-nicks voor u voorbereiden.

Graag tot ziens in La Petite Verrière Lidewij & Stan

 

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Economy Room

  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed

Gewoon een mooi gedecoreerde in warme kleuren uitgevoerde kamer. Er kan in deze kamer geen extra bed bijgeplaatst worden. Een …

max. 3 personen

Standaardkamer

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed

Een in lichte tinten gedecoreerde kamer voorzien van goed meubilair, een flatscreen tv en een eigen badkamer met douche en …

max. 5 personen

Familiekamer

  • Kinderbed mogelijk
  • Televisie
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte

De kamer is ruim van opzet en gezellig ingericht met comfortabel meubilair. Hij bestaat uit twee gedeeltes, die af te …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 752 km

WANDELEN EN FIETSEN
In onze directe omgeving is voor meer dan 1.000 km aan goed gepijlde wandel- en mountainbike routes uitgezet. We liggen aan de routes voor de GTMC (Grand Traversée du Macif Central), vlak bij de 'Chemin de Compostelle' en de 'Grand Traversée du Morvan'.

Onze sportieve gasten kunnen wij uitgebreid informeren en documenteren voor het plannen van een wandel-, fiets-, mountainbike en/of paardrij tocht. Heeft u een GPS systeem, dan kunnen we routes voor u downloaden en uploaden.

Voorts zijn we zelf enthousiaste fietsers (maar ook wandelaars) en bieden daarom een uitgebreide, gratis fietsservice aan: comfortabele kelder voor het veilig stallen van uw fiets, schoonmaak- en reparatiemateriaal en ook fietsverhuur (tegen betaling) behoort tot de mogelijkheden. Racefiets, mountainbike, elektrisch ondersteunde gravelbike, “stadsfiets” of zelfs een trike! We hebben ze allemaal. Keuze te over dus.

CULTUUR
Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan alle mooie kastelen, musea, pittoreske dorpjes en archeologische oudheden uit de Gallo-Romeinse tijd en tja, wat de wijn betreft........ dat is natuurlijk vanzelfsprekend!

EN VERDER
Houdt u van watersport, vissen of golfen, dan zijn de mogelijkheden hier ook ongekend.

En wat dacht u van relaxen in onze tuin of op één van onze terrassen? Lekker genieten in een comfortabele stoel, plonzen in ons kleine, verwarmde zwembad, ping-pongen, badmintonnen, jeu de boule spelen en daarbij iets lekkers nuttigen; waarom niet?

AUTUN
Autun is de op 14 km van ons gelegen mooiste gallo-romeinse stad uit de omgeving met circa 12.000 inwoners. Het is heerlijk om hier rond te lopen en te genieten van alle monumenten, musea, bewaard gebleven romeinse stadswallen, een amphitheater en een schitterende kathedraal. U kunt er winkelen, wandelen rondom het meer en nog véél meer.

ACTIEF
Rondom onze auberge kunt u naar hartelust wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en genieten van de watersport op het meer Lac des Settons, gelegen op 20 min. rijden van ons hotel.

Wij zijn u graag van dienst bij het plannen van uw dagelijkse uitstapjes. Voor onze sportieve gasten beschikken wij over tientallen op papier en met GPS uitgezette fiets-, wandel-, auto- en mountainbikeroutes. Wij hebben tevens een aantal zeer goed onderhouden sport-, race- en mountainbike fietsen in de verhuur. Een aantal zelfs specifiek voor dames!

WIJN
Voor de wijnliefhebbers is er ook van alles te beleven, want we zitten tenslotte in het gebied van de Bourgogne wijnen!
Met onze auberge als vertrekpunt kunt u voor een dagtocht richting Chablis en Irancy vertrekken, of de andere kant uit rijden naar Beaune en omgeving.
Wat dacht u trouwens van de Mâconnais of de omgeving van Couches en Mercurey? Niet te versmaden en als u 's avonds weer bij ons terug bent slaan wij de door u ingekochte wijn met alle plezier onder ideale omstandigheden op in onze wijnkelder.

Lees meer

Lees minder