Mas des Poutres – Authentiek, luxe en ruim. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Genieten in de Drôme! In de Drôme, niet ver van de prachtige stad Valence, ligt in het dorpje Charmes sur l’Herbasse (ca. 900 inwoners) onze 18e eeuwse historische Mas.

In gîte Rose (100 m2) ontbreekt het aan niets. De gîte bestaat uit een ruime woonkamer met daarin een comfortabele bank, twee fauteuils, een eethoek, een kinderhoekje en een gezellige houtkachel. De open keuken is van alle luxe voorzien waaronder koelkast, oven, magnetron, keramische kookplaat en vaatwasser. Op de etage bevinden zich 2 slaapkamers beiden met 2 heerlijk riante boxspring bedden (2.10m lang). Indien gewenst kan er een (baby)bed bijgeplaatst worden. De badkamer is voorzien van een wastafel, bad/douche en toilet.
 
De gîte beschikt tevens over een eigen overdekte veranda (25 m2) met prachtig uitzicht.
De accomodatie beschikt over een snel-laadstation voor een elektrische auto en/of voor het opladen van e-bikes!
 
Wij heten jullie van harte welkom…   Gesproken talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Table d'hotes
  • Wasmachine
  • Extra lange bedden
  • Bij een zwemmeer
  • Elektrische laadpaal

Remon van Balken

Meer over de eigenaar Sluiten

Mas des Poutres wordt gerund door de Nederlandse familie van Balken.

U kunt door Familie van Balken worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over de familie van Balken
Je kent het wel, al genietend van de luxe van je vakantieverblijf, wegdromen bij de gedachten ‘hoe gaaf zou het zijn om ooit zoiets zelf te runnen? ! ’.
Die droom bleef steeds langer hangen en we zijn op de achtergrond eens gaan denken waar we dan zouden willen gaan wonen en wat we dan willen gaan doen. Dat het Frankrijk zou gaan worden stond al snel vast, al jaren gaan we hier met veel plezier op vakantie en genieten we van al het moois dat dit land te bieden heeft. Mooi weer was ook één van de redenen, lekker hele dagen buiten kunnen zijn, Zuid-Frankrijk dus!

En na een zoektocht van een aantal jaren naar het perfecte gebied en de perfecte locatie hebben we deze in de zomer van 2016 dan toch echt gevonden. In oktober van datzelfde jaar zijn wij de trotse eigenaren geworden van een “Mas” in Charmes sur l’Herbasse. Een klein dorpje in het Franse departement “Drôme”(regio Rhône-Alpes), een uur en een kwartier onder Lyon en een half uurtje van Valence vandaan. In de prachtige locatie zagen wij de mogelijkheid om Mas des Poutres te realiseren.

Als gezin met twee jonge kinderen weten we als geen ander hoe fijn het is als juist zij zich vermaken tijdens de vakantie. En dus willen we onze activiteiten richten op gezinnen met jonge kinderen. Op 10 juli 2017 zijn we definitief verhuisd naar Frankrijk en is ons grote avontuur echt begonnen.

Beschikbaarheid

max. 5 personen

Gîte Rose

  • Kinderbed mogelijk
  • Badkamer met douche en ligbad
  • Inclusief beddengoed
  • Afwasmachine
  • Inclusief handdoeken
  • Koelkast
  • Oven
  • Magnetron
  • Open haard
  • Schoonmaakkosten inclusief

In gîte Rose (100 m2) ontbreekt het aan niets. De gîte bestaat uit een ruime woonkamer met daarin een comfortabele …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 995 km

Het departement Drôme is het zuidelijkste deel van de regio Rhône-Alpes. Het ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit langs de gelijknamige zijrivier van de Rhône.

De hoofdstad is Valence, een stad met vele verschillende bouwstijlen, gezellige winkels, musea, de kathedraal en het schitterende park Jouvet.

Geografisch gezien ligt de Drôme ter hoogte van de Alpen, maar het klimaat, het landschap en de dorpjes zijn typisch Provençaals. Aangezien de Drôme niet al te hoog ligt kun je er van het vroege voorjaar tot het late najaar heerlijk genieten van al het moois dat het gebied te bieden heeft. Wandelen, fietsen, lekker eten, een tocht met de auto of motor, het kan er allemaal!

Valence (op 35 min. afstand) De stad waar wij met recht verliefd op geworden zijn. Valence is de hoofdstad van het departement Drôme en telt ongeveer 65.000 inwoners. De meeste mensen kennen Valence van naam wanneer zij het passeren op weg naar de Zuidkust van Frankrijk of naar Spanje. Bezienswaardigheden zijn onder meer de romaanse kathedraal St-Appolinaire uit de 11e eeuw, het Musée des Beaux-Arts met voornamelijk werk van Franse schilders, en niet te vergeten het schitterende Parc Jouvet. Het park is 7 hectare groot en een plek waar jong en oud genieten van bomen, bloemen, watergangen, fonteinen, een kleine kinderboerderij, speeltuintjes en in het hoogseizoen een draaimolen en een ritje in het treintje voor de kleintjes. Tel daarbij op de leuke winkels en boetiekjes en uiteraard vele heerlijke restaurantjes en jullie dagtrip is compleet.

Romans-sur-Isère (op 20 min. afstand) In het hart van de Drôme en aan de voet van het gebergte de Vercors ligt Romans-sur-Isère, de hoofdstad van de luxe schoenenindustrie met, hoe kan het ook anders, een schoenenmuseum. Als je na je bezoek aan het museum door het oude centrum van de stad loopt, zie je statige herenhuizen uit de 15e eeuw en de Eglise St-Barnard. Op de Place Jacquemart heb je qua gezellige terrasjes keuze genoeg. Je geniet er van de lokale specialiteiten als Ravioli of “Pogne” (zoet broodje met sinaasappelsmaak). En wil je een dagje lekker shoppen? Dan zul je zeker slagen in Romans. In het oude centrum zijn mooie winkels te vinden, maar er is ook nog een Marques Avenue: het grootste outlet centrum van Zuid Frankrijk. Alles kun je er krijgen: prêt-à-porter, sportkleding, schoenen,lingerie, tassen, accessoires en alles voor je huis. Er zijn maar liefst 150 merken en 70 winkels. Ten slotte, Romans-sur-Isère ligt langs de fietsroute van de “Véloroute Voie Verte Vallée de l’Isére”.

Tournon-sur-Rhône (op 30 min afstand) Tournon, gelegen aan de voet van prachtige granietheuvels, is een stad met veel winkels en bedrijven. De schaduwrijke kades, de terrassen van een oud kasteel en de hooggelegen ruïnes vormen samen een typisch Rhônelandschap. Een verkeersbrug en een voetgangersbrug verbinden Tournon met Tain-l’Hermitage aan de overkant van de Rhône. Tain-l’Hermitage kenmerkt zich met name door haar vele wijngaarden en haar heerlijke wijnen. Een bezoek aan het chocolademuseum is ook echt de moeite waard.

Palais Idéal (op 20 min. afstand) Joseph Ferdinand Cheval (geboren in ons dorp Charmes-sur-l’Herbasse!) was een Franse postbode die 33 jaar van zijn leven wijdde aan het bouwen van zijn Palais idéal in Hauterives. Hij startte zijn bouwwerk in april 1879. Het verhaal gaat dat hij struikelde over een steen die een voor hem inspirerende vorm had. De volgende dag keerde hij terug naar die plek en begon meerdere stenen te verzamelen. Dit deed hij daarna 33 jaar lang tijdens zijn dagelijkse postroute van Hauterives tot Tersanne. Met de verzamelde stenen begon hij een fantasiebouwsel samen te stellen door middel van cement, leem en gaas. Palais Idéal weerspiegelt onderdelen uit alle beschavingen, religies en tijden en vormde voor hem het ideale paleis. Vaak werkte hij er ’s nachts aan, bij het licht van een olielamp. Plaatsgenoten beschouwden hem als een dorpsgek maar inmiddels is hij wereldwijd beroemd. Voor de kinderen heeft men een speciale speurtocht bedacht.

Saint-Antoine-l’Abbaye (op 30 min. afstand) Het dorp Saint-Antoine-l’Abbaye wordt gezien als één van de mooiste dorpen van Frankrijk vol bouwkundig erfgoed, oude huizen in vakwerk, een middeleeuwse hal en een abdij, gesticht in 1297 en de schitterende Sint-Antoniusabdijkerk, gebouwd van de 13e tot de 15e eeuw. Op de prachtige binnenplaats kun je prima lunchen.

Chateau Charmes sur l’Herbasse (op 5 min. afstand) Jawel, zelfs ons eigen dorpje kent een kasteel. Helaas is het slechts een aantal dagen per jaar open om te bezoeken maar het is zeker de moeite waard om er even langs te rijden of er een wandeling naartoe te maken. Het kasteel is gebouwd tussen 1160 en 1300 en heeft vele inwoners gekend. Jammer genoeg zijn de laatste bewoners (krakers) niet al te voorzichtig met het kasteel omgegaan waardoor het flink verwaarloosd is geraakt. Momenteel probeert het comite Les Amis du Château het kasteel weer zo veel mogelijk in zijn oude glorie te herstellen.

Jardin-Ferroviaire (op 30 min. afstand) Een leuk uitje voor groot en klein. Een mooi aangelegde tuin waarin een 30-tal miniatuurtreinen rijden langs bezienswaardigheden hier uit de regio. Eigenlijk een soort mini Madurodam. Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht uitgezet. https://www.jardin-ferroviaire.com

Grotte de Thais (op 32 min. afstand) Een heerlijk verkoelend uitje voor de warme dagen. In deze grot met rode en zwarte kleuren, met verbluffende reliëfs die van nature gemarkeerd en gebroken zijn, duik je onder leiding van een gids een uur lang in de geschiedenis van de inwoners van het dorp in de laatste ijstijd. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Tip: laat je teenslippers thuis en ga voor een wat stevigere schoen en neem een lekker vest/trui mee, het kan er fris zijn.

De grot is gelegen in het plaatsje Saint-Naizaire-en-Royans. Bij de ingang van het dorp verwelkomt het aquaduct, gebouwd in 1876, je vanaf de top van zijn 35 meter. Het aquaduct valt met zijn meer dan 235 meter lengte en 17 bogen over de rivier de Bourne en het dorp niet te missen.

Vanaf de rand van het meer biedt een panoramische lift toegang tot een kronkelende rivier over het water, met uitzicht op een opmerkelijk panorama van de Vercors en de Bourne-vallei.

Willen jullie graag het water op? Dat kan. Boek een cruise op radarboot Bateau à roue Royans Vercors en ontdek de flora en fauna langs de oevers van de Isère. Mochten jullie na één of meerdere van de activiteiten trek hebben gekregen, ga dan een lekkere crêpe eten bij crêperie Le Breizh K-Fé, 5 Place de la Tour Poitevine, 26190 Saint-Nazaire-en-Royans.

La cite du chocolat Valrhona (op 26 min. afstand) In Tain-l’Hermitage staat de chocoladefabriek van Valrhona. Deze chocolade tref je aan in restaurants over de hele wereld. Naast de fabriek is in oktober 2013 de Cité du Chocolat geopend waar je op een leuke manier wordt ingewijd in de geur, de smaak en de samenstelling van chocola. Speciaal voor de kinderen heeft men Lili & Zoco ingezet die via een tocht vol opdrachten met bijbehorende Nederlandstalige app, de kinderen meenemen in de wereld van de chocolade.

Mille et une Cornes (dierenpark) (op nog geen 10 min. afstand) Dierenpark met loslopende dieren. Champ Guinot richting Bathernay in Charmes sur Herbasse Tel : (+33) (0)4 75 45 64 08.

Lac de Champos (op 5 min. afstand) Op nog geen 5 minuten ligt het Lac de Champos, een heerlijk meer om lekker in af te koelen. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte met waterstralen en voor de grotere zijn er leuke glijbanen, kun je een waterfiets huren of zelfs met een kano het meer op.

Accro Forrest (klimpark voor kinderen) (op 8 min. afstand) Accroforest Peyrins is een recreatiepark met meerdere activiteiten in Bois des Ussiaux in Peyrins. Het park biedt verschillende buitenactiviteiten voor jong en oud, zoals boomklimmen, buiten laser gamen of een speurtocht. Avontuur gegarandeerd!

Bois des Ussiaux (op 8 min. afstand) Een bos op een zandduin … En in dat bos tref je een leuk ontdekkingsparcours met 9 interactieve panelen aan. Het gehele parcours is een wandeling van 1,5 uur. Even lekker actief bezig zijn praktisch bij ons om de hoek.

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden