Les Gérolles is een oude fermette uit 1867, en ligt in het dal van de Loire, een agrarisch gebied en redelijk vlak, met aan de overkant van de rivier zicht op de heuvels van de Bourgogne. Sinds 2-10-2015 is het gebied waaraan het huis grenst tot beschermd natuurgebied (304 hectare, grootste van de Allier) benoemd onder de naam Val de Bourbonnais. Tevens is dit een broedgebied voor velerlei vogels.

Wij verwelkomen u graag op Les Gérolles, gelegen op een terrein van 3.640 m², op loopafstand (± 15 min.) van de grootste rivier in Frankrijk, de Loire, om u te laten genieten van de rust en onze gastvrijheid.

Les Gérolles bestaat uit een woonhuis, zomerkeuken, een gedeeltelijk verbouwde koeienstal en een groot stuk terrein.

Op de bovenverdieping van het woonhuis, bereikbaar via een stenen buitentrap, bevinden zich twee gastenkamers d.m.v. een tussendeur verbonden, welke als een geheel verhuurd wordt.

Ons terrein is groot genoeg om als minicamping drie ruime kampeerplaatsen te kunnen verhuren.

Op ons terrein staat ook nog een oude varkensstal met daarin een zomerkeuken voor de gasten. In de voormalige koeienstal is een recreatieruimte beschikbaar voor onze gasten.

Les Gérolles is geopend van 1 April t/m 15 Oktober.

Heeft u geen zin zelf voor uw avondeten te zorgen, dan kunt u op diverse avonden aanschuiven aan onze Table d’Hôtes. Wij verzorgen graag een driegangendiner voor u.

Op een groot deel van het terrein is wifi gratis aanwezig.

Geen huisdieren

Wij wensen u een aangenaam verblijf op Les Gérolles.

Gerry en Harry van den Brom

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Harry van den Brom

Meer over de eigenaar Sluiten

Ruime kamers, rustig gelegen nabij de Loire. Les Gérolles wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Gerry en Harry van den Brom: “We houden van het buitenleven en de vrijheid die dat met zich meebrengt.”

Wat maakt Les Gérolles uniek?
Ligging op een vlak terrein tussen de akkers en weilanden op loopafstand van de Loire en binnen 10 minuten in het bos of tussen de heuvels.

“We willen de mensen graag een leuke en aangename vakantie bezorgen in een rustige omgeving.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Les Gérolles?
De specialiteiten van de kok zijn: variatie.

Dineren kunt u al vanaf € 15 per persoon.

Bij Les Gérolles kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
– Vegetarische keuken

U kunt door Gerry en Harry van den Brom worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 779 km

Les Gérolles ligt in de région Auvergne (departement Allier) op de grens met de Bourgogne, waardoor alle toeristische attracties in beide gebieden bereikbaar zijn.
Sinds 2-10-2015 is het gebied waaraan het huis grenst tot beschermd natuurgebied (304 hectare, grootste van de Allier) benoemd onder de naam Val de Bourbonnais. Meer informatie hierover vindt u op de website allesfrans.com – Hoofdrubrieken – Allier Toeristich – RNR Val de bourbonnais. Tevens is dit een broedgebied voor velerlei (trek)vogels. Op 25 km afstand ligt het beschermde natuurgebied de Morvan, beroemd om zijn steile hellingen, kronkelende beekjes, oude stadjes, vele meren en bossen.
Daar is het toerisme overduidelijk op gang gekomen, maar op les Gérolles zijn de Franse boeren en de Charolais runderen uw buren.

Op 10 minuten lopen van les Gérolles stroomt de Loire.
Op vijf km zijn zandstrandjes aan de Loire waar veilig gezwommen wordt. Met kinderen kunt u bewaakt zwemmen in een meertje (met waterglijbaan), of in het ernaast gelegen openlucht zwembad (6 km).

Vissen kunt u in de Loire, in de diverse meertjes of in het kanaal (vergunning nodig).

Op de fiets kunt u, over landweggetjes naar de bakker (3 km), of u maakt een uitgebreide tocht door de landelijke omgeving langs de Loire, kanalen, boerderijen, kastelen en middeleeuwse dorpjes (kaart beschikbaar). Boodschappen kunt u op 6 km. afstand doen.

Binnen een straal van 10 km kunt u tennissen, golfen, paardrijden, kanoën. Ook klimmen en wildwaterkanoën is mogelijk (Morvan – Bourgogne).

Voor mountainbikers zijn er VTT-tracks in de Allier, en in de aangrenzende Saône et Loire (Bourgogne). Boekjes met routes zijn in het huis aanwezig.

De Loirestreek en de Bourgogne zijn historisch en landschappelijk zeer interessante gebieden. Naast prachtige steden kunt u mooie tochten maken door glooiend, heuvelachtig of bergachtig landschap, afhankelijk van de windrichting die u kiest.

Bourbon-Lancy (Bourgogne) ligt op 5 km van Les Gérolles. Het heeft een Middeleeuwse kern en trekt daarmee toeristen.
Jaarlijks is er zomerlang een internationale portretfoto expositie in de openlucht door het hele stadje. Het dankt zijn rijkdom en park met exotische bomen aan het Thermale kuuroord uit de 19e eeuw.

Moulins, 25 km van les Gérolles. Leuke echt Franse(winkel)stad, mooie kathedraal, diverse historische sites (rondwandeling), musea en theater. Hier is ook de Gare waar u aankomt met de trein uit Parijs.

Steden in de Bourgogne: Vézelay, Avalon, Autun (kathedraal), Dijon, Beaune, Lyon.

Steden in de Auvergne: Clermont-Ferrand. Studentenstad, kathedraal, architectuur, winkels.

Tours en Blois met de beroemde grote Loirekastelen: Chambord, Cheverny ( “Molensloot” Kuifje, perm expositie), Chenonceaux, Amboise.

Parijs: het is ook goed mogelijk om naar Parijs te gaan met de trein! Ter indicatie: met de trein van 9.30 bent u 11.50 in hartje Parijs. Om 19.00 de trein terug betekent 22.00 thuis in Les Gérolles (30 autominuten van station in Moulins). Indien gewenst breng en haal ik u naar en van het station. Als u wat meer tijd wilt is een nachtje in Parijs te overwegen. TIP: als u ruim van tevoren via internet treinkaartjes bestelt is dit veel goedkoper dan daags ervoor! Het verschil kan oplopen tot 50%. De goedkoopste gangbare kaartjes zijn € 43 voor een retour Moulins- Parijs.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Eric en Angelique Coenen

Erg vriendelijke en zorgzame eigenaren die hard hun best doen om het de gasten naar hun zin te maken. Mooie 2-kamer slaapgelegenheid met gescheiden door een deur met ieder een eigen sanitaire voorziening. Voor ons met 2 kinderen ideaal als tussenstop.

mei 2019

10