Deze, uit omstreeks 1800 daterende, schitterend gerestaureerde hoeve en bijgebouwen ligt op een zonnige heuveltop op een hoogte van 500 meter midden in de Zuid Franse campagne en zijn met oog voor detail ingericht.

De voormalige akkers zijn omgetoverd tot parkachtige tuinen en terrassen waar u kunt genieten van rust, ruimte en privacy.

De moestuin, de kruidentuin, de boomgaard en de kippen leveren nog steeds verse ingrediënten voor het ontbijt of de Table d'Hôtes.

De bekroonde wijnen komen uit de naburige Gaillac streek.

De omgeving biedt u rust, ongerept natuurschoon, prachtige uitzichten en typische Franse dorpjes. Bij helder weer laten de toppen van de Pyreneeën zich in al hun grandeur bewonderen.

De streek is ook rijk aan cultuur en historie. Het eeuwenoude Albi en Cordes sur Ciel liggen op 30 minuten rijden en in een uur bent u in Toulouse of Carcassonne. Het land der Katharen ligt binnen handbereik.

Dankzij het mediterrane klimaat is het er het hele jaar door bijzonder goed toeven. Een comfortabel verblijf, ver van drukte en lawaai, verstild in ruimte en tijd; u vindt het in Maison Puech Malou.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Honden welkom
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Wasmachine
  • Geschikt voor mindervaliden

Maison Puech Malou wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Harry en Monique Raemaekers .

U kunt door Harry en Monique Raemaekers worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Harry en Monique Raemaeker
Het heden:
Sinds 1 december 2002 woon, werk en leef ik in Zuid Frankrijk. Graag wil ik met onderstaand verwoorden hoe deze beslissing tot stand is gekomen.
Het verhaal is terug te voeren naar mijn jeugd en bij ons thuis op de boerderij met de keukentafel als traditie, waar tot mijn grote vreugde nog steeds niets aan veranderd is, behalve dat hij een reis van 1200km heeft gemaakt en heden ten dage in de woonkeuken van Maison Puech Malou staat. In februari 2002 heb ik “Mijn Verhaal” geschreven:

De wortels:
Zo’n dertig jaar geleden droeg mijn moeder het fornuis op onze boerderij over aan mij, dit proces ging automatisch. Omdat destijds zorgen en verzorgen (faciliteren) mij al boeide en bezig hield en er bij ons thuis altijd mensen over de vloer waren en vanzelfsprekend welkom waren om aan de keukentafel aan te schuiven.
Nu dertig jaar later staat deze zelfde ronde tafel, die inmiddels een geschiedenis kent van ruim 60 jaar op de boerderij in Limburg, bij mij in Amsterdam.
Mijn jeugdwens, om ooit deze tafel later in mijn eigen huis te hebben staan, is in vervulling gegaan. Regelmatig wordt de traditie van de tafel voortgezet en telkens als ik met mensen aan deze tafel schuif komen de herinneringen weer boven en mag ik constateren dat er na bijna 100 jaar geschiedenis nog steeds niets veranderd is aan de sfeer rondom deze tafel. Het voelt nog steeds goed en er kunnen altijd mensen aanschuiven, de tafel is nooit vol en bied aan ieder die aan wil schuiven plek.

Mijn bezieling:
De afgelopen periode in mijn leven is een zoektocht geweest en heb mij regelmatig afgevraagd ben ik hier op de juiste plek, werk en leer ik met zielsverwanten, ben ik bezig met datgene wat ik diep in mijn hart wil en voel. Als ik terugblik vanaf mijn jeugd naar mijn leven van heden, is faciliteren een rode draad in mijn leven geweest. Dit is terug te zien in mijn opleidingen, mijn werk in de hotellerie, mijn werk bij ICL gedurende 15 jaar in het facilitaire vak, mijn privéleven, de skiweken, de motorweken, de avondjes uit, uit eten, de weekendjes weg, de etentjes thuis enz.
Wat mij gedreven heeft in dit alles‚ of mensen het naar hun zin hebben‚ op alle fronten, hetzij op de werkvloer hetzij in hun vrije tijd. Hoog in mijn vaandel staat hier dat waar mensen vertoeven zij het als een Tweede Thuis ervaren. Thuis voelen betekent veel: allereerst op je gemak voelen, gastvrijheid ervaren en je welkom weten. Exclusiviteit in aandacht en verzorging, tot in de finesse verzorgde maaltijden en voeding ondersteunen de open huiselijke sfeer in hoge mate, de gewone dingen van elke dag als kwaliteit beleven.
Kwaliteit betekent onder meer dat de mate van betrokkenheid bij wat je doet zichtbaar, ervaarbaar en voelbaar moet zijn. Het is mijn streven om juist in dat wat zich als gewoon en alledaags voordoet een hoge graad van perfectie te bereiken, zonder voortdurend te grijpen naar luxe oplossingen. Binnen het gegeven van de dagelijkse werkelijkheid het optimale te verwezenlijken. Het is een uitdaging én een plezier om het gewone bijzonder te maken, omdat niets meer bijzonder is dan iemand zich Thuis te laten voelen.
De laatste 10 jaar hebben mensen regelmatig tegen mij gezegd wanneer ga je voor je zelf beginnen met deze bijzondere verblijven. Regelmatig hoorde ik wel wat men tegen mij zei, maar blijkbaar drong dit niet ver genoeg tot mij door, tot op heden.
De beslissing die ik zomer 2001 heb genomen om de stap te zetten naar Limburg terug te keren en de Randstad vaarwel te zeggen, was niet voor niets. Ik heb de periode oktober 2001 tot op heden februari 2002 gebruikt om met deze ervaring mij te bezinnen en te heroriënteren en met het gegeven iets te doen.
Misschien is het inderdaad tijd om na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weer terug te keren naar mijn wortels en mijn bezieling, per slot van rekening is mijn sterrenbeeld maagd en staat in element aarde en vormgeving. Velen van jullie hebben, nadat ze kennis hadden gemaakt met de boerderij, regelmatig aan mij gevraagd wat ik in hemelsnaam in Amsterdam deed.
De afgelopen 20 jaar is een waardevolle periode in mijn leven geweest, enorm veel mensen leren kennen, veel waardevolle vriendschappen, veel levenservaring en inzichten opgedaan en een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt.

De toekomst:
Inmiddels ben ik er mij terdege van bewust om met bovenstaand iets te gaan doen. Het afgelopen half jaar heb ik diverse mensen mogen ontmoeten die mij hebben geïnspireerd en gesteund om mijn gedachtevorming en diepe wens onder woorden te brengen.
Zielsverwantschap is datgene wat ons verbindt en geeft mij de mogelijkheid en inspiratie om mijn bezieling en talenten voor het Tweede Thuis te realiseren en vorm te geven.
Met Maison Puech Malou wordt mij de mogelijkheid en de ruimte geboden om dit allemaal tot uitvoer te brengen. Met veel plezier, enthousiasme en een enorme energie sta ik te popelen om met Maison Puech Malou aan de gang te gaan en datgene te bieden wat de meeste van jullie al jarenlang gewend zijn: persoonlijke benadering, maatwerk, exclusiviteit in aandacht en verzorging, kwaliteit en serviceverlening en het gewone als bijzonder te laten ervaren.

Een warme groet en wellicht bienvenue aan de keukentafel.

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Maison Puech Malou

  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche

Omgeving

Afstand tot Utrecht 1175 km

LANDSCHAP
De landschappen variëren sterk: van glooiende laagvlaktes tot lieflijk gebergte. Deze grote verscheidenheid aan landschappen, de fraaie natuur, de rijke architectonische en culturele erfenis, de traditionele rijkdommen en een eeuwenoude historie geven de Tarn een gevarieerde couleur locale en een verrassende vakantiebestemming.

NATUUR
De Tarn herbergt, naast een grote verscheidenheid aan landschappen, een spectaculaire natuur, van de bergen van de Monts de Lacaune en de Montagne Noire tot de granietrotsen van Sidobre via de wijngaarden van Gaillac en het lieflijke Pays de Cocagne, ook architecturale trekpleisters zoals les Bastides des Albigeoises.

DORPJES
Hier treft u middeleeuwse dorpjes zoals Bruniquel, Puycelsi, Penne, Castelnau de Montmiral, Cordes sur Ciel. Liefhebbers van historie en nog meer plus beaux villages de France kunnen hun hart ophalen met een bezoek aan Lautrec, Ambialet, Lincou, Brousse le Château, St. Iziare, Coupiac en Plaisance.

KASTELEN
Voor wie dit alles nog niet voldoende vindt, liggen de kastelen, ruïnes en grotten van de Katharen binnen handbereik. Een bezoek aan Carcassonne als middeleeuwse vestingstad, Rodez en zijn gotische kathedraal, Millau en zijn meesterlijke viaduct en niet te vergeten Toulouse met zijn Renaissance stadspaleizen.

ALBI, LA ROUGE
Wat ooit begon als nederzetting in de bronstijd, is nu een van de meest schilderachtige wijken van de stad.
Albi heeft de karakteristieke historie van een Zuidwest-Franse stad, met een imposante kathedraal, levendige wijken en stille binnentuinen.
Maar het is toch vooral de aanstekelijke mediterrane flair die opvalt in de geboorteplaats van schilder Toulouse-Lautrec.
Albi ligt aan de rivier de Tarn en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude centrum van de bisschopsstad rond de imposante Kathedraal Sainte Cécile bestaat uit smalle straatjes, steegjes, winkeltjes en restaurants. Karakteristieke huizen gebouwd met rode baksteen en bruinrode dakpannen maken de mediterrane sfeer compleet en geven de stad de bijnaam van rode stad.
Aangebouwd tegen de Kathedraal ligt het Palais de la Berbie, ooit het verblijf van de machtige bisschoppen van Albi. Het paleis herbergt nu het Museum Toulouse-Lautrec, gewijd aan de beroemde schilder die in 1864 in Albi werd geboren.
Het volledig gerenoveerde Museum Toulouse-Lautrec mag zich rekenen tot de grote hedendaagse musea van Frankrijk. De tuinen van la Berbie zijn aangelegd in terrasvorm en bieden een prachtig uitzicht op de Tarn en de stad. Een stad waar de typische art de vivre u zeker zal bevallen.

WANDELEN
Als u de omgeving goed wilt leren kennen, vindt u in de Tarn een eeuwenoud netwerk van paden met een totale lengte van 3500 kilometer. Zowel de recreatieve als de ervaren wandelaar kan kiezen uit rondwandelingen of meerdaagse tochten. Aan wandelaars en fietsers worden ontelbare, goed gemarkeerde en uitgezette wandelpaden en fietsroutes aangeboden, voor elk niveau een groot aanbod. De meeste kunnen wij u ter beschikking stellen. Een kanotocht over de Tarn mag natuurlijk niet ontbreken. Voor de golfliefhebbers biedt de streek tal van prachtig aangelegde golfbanen.

LES CIRCUITS DU TARN
Om het u gemakkelijk te maken hebben wij zeven “Les Circuits du Tarn” voor u klaarliggen. Deze goed beschreven, gemarkeerde en uitgezette dagtochten variëren in afstand van 70 kilometer tot 175 kilometer. Zij brengen u met de auto of motor kriskras door de Tarn. En laten u elk met een eigen thema kennismaken met alle facetten van wat dit prachtige stuk Frankrijk te bieden heeft.

GASTRONOMIE
Traditionele feesten, markten vol kleur en smaak, gastronomische specialiteiten, het aanbod aan culinaire hoogstandjes maken uw verblijf in deze mooie streek compleet en geven u de Joie de Vivre in de meest brede zin van het woord.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Frits Heffelaar

Rust, ruimte, privacy en sfeer. Onze vakanties hier zijn ook na 2 weken te kort.

september 2015

10

Gîtes van deze eigenaar