Au coeur des elements - Tarn-et-Garonne

Onze maison d'hôtes uit1820, ooit het huis van de dorpsdokter, is een typisch bourgeois huis uit de streek van Toulouse.

Het is een prachtig huis. De mooie entreehal met tegelvloer zal je verwelkomen, en de mooie deuren nodigen je uit om naar de woon- en eetkamer te gaan. In de lounge is het heerlijk ontspannen na een lange dag op pad te zijn geweest, en in de bibliotheek vind je veel boeken over de streek. Ontbijt en diner worden geserveerd in de eetkamer, bij de open haard in de winter, en op het overdekte terras in de zomer.

Een eerste gastenkamer bevindt zich op de begane grond. Een fraaie houten trap brengt je naar de eerste verdieping waar nog een gastenkamer en drie suites zijn.

Aan de achterkant van het huis is een parkachtige tuin, waar je lekker kan wandelen langs de bomen, en ontspannen op ligstoelen in het gazon.

Ons heerlijke petit déjeuner bestaat, naast koffie en thee, uit:
– vers geperst sinaasappelsap of ander vers vruchtensap (afhankelijk van het seizoen)
– vers brood 
– een of meer zelfgemaakte gebakjes
– zelfgemaakte jam van fruit uit de boomgaarden van Moissac of St-Nicolas-de-la-Grave
– een zelfgemaakte yoghurt
– een salade van vers fruit

Onze Planche Gourmande, met vleeswaren en kaas uit de streek, tuintomaten (in het seizoen) en een dessert, laat je kennismaken met streekproducten van hoge kwaliteit.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Zwembad

Beschikbare kamers

De beschikbaarheidskalender van deze chambres d'hôtes is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Suite Quintessence

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Zithoek
 • Tweepersoonsbed

Volgens Aristoteles is Quintessence het vijfde element dat de eerste vier samenhoudt. Met de suite “Quintessence” bieden wij u een …

max. 2 personen

Chambre Air

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

Deze gastenkamer biedt een prachtig uitzicht op het dorp en de torens van het kasteel van Richard Leeuwenhart. De decoratie …

max. 2 personen

Chambre Terre

De kamer “Terre” ligt op de begane grond en is ingericht in taupe- en beigetinten. Ze doet denken aan onze …

max. 2 personen

Suite Feu

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

Het element “vuur” wordt over het algemeen geassocieerd met passie. De suite Feu is dus ideaal voor geliefden die op …

max. 2 personen

Suite Eau

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Zithoek
 • Tweepersoonsbed

Water speelt een belangrijke rol in het dorp Saint-Nicolas-de-la-Grave omdat hier twee rivieren samenvloeien: de Tarn en de Garonne. De …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1109 km

SAINT-NICOLAS-DE-LA-GRAVE
Nadat u het kasteel van Richard Leeuwenhart en de smalle straatjes van ons mooie dorp hebt bewonderd, kunt u een bezoek brengen aan het Lamothe Cadillac Museum, geboorteplaats van de Chevalier de Lamothe Cadillac, stichter van de stad Detroit.

VOGELRESERVAAT
Vanaf het huis kan je via het Circuit de l'observatoire des oiseaux (vogelobservatorium) naar het recreatiemeer gaan, waar verschillende wateractiviteiten mogelijk zijn (catamaran, waterfiets, zeilen, stand-up paddle, enz). Het vogelreservaat staat bekend om de diversiteit aan vogelsoorten, en is het belangrijkste van zuidwest Frankrijk.

FIETSROUTE
Te voet of met de fiets kan je van het omliggende landschap genieten. Van Valence d'Agen tot Moissac loopt een fietsroute langs het Canal des Deux Mers. Het Canal des Deux Mers is vlakbij. Het Vélo Voie Verte loopt erlangs, een genot om hier te wandelen of te fietsen.

MOISSAC
Moissac, gelegen op de beroemde route naar Santiago de Compostela, strekt zich vredig uit aan de oevers van de Tarn. Niet te missen is het bezoek aan de abdijkerk, waar een klooster bewaard is gebleven dat tot de mooiste ter wereld wordt gerekend (76 geschiedkundige kapitelen, alle verschillend) en een kerk waarvan het zuidportaal een van de mooiste timpanen van de romaanse kunst laat zien. Dit ensemble staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO als onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

LAUZERTE
Lauzerte, één van de "Mooiste Dorpen van Frankrijk" en een onmisbare tussenstop op weg naar Santiago de Compostela, ligt op een half uurtje. Het is een charmant dorp met zijn witte Quercy stenen huizen en smalle straatjes, de een nog mooier dan de ander. Het uitzicht vanuit de Jardin du Pélerin is prachtig.

CANAL DES DEUX MERS
Het Canal des Deux Mers is het verlengde van het beroemde Canal du Midi en maakt het mogelijk om door vier departementen te fietsen van Toulouse naar Bordeaux: Haute-Garonne, Tarn-et-Garonne, Lot-et-Garonne en Gironde.

De Vélo Voie Verte die langs het kanaal loopt, is even aangenaam om te wandelen als om te fietsen.

MONTAUBAN
Montauban, gebouwd in 1144, wordt beschouwd als een prototype van de bastides van het zuidwesten. De stad is geklasseerd als Stad van Kunst en Geschiedenis. Er zijn veel musea, maar het onlangs gerenoveerde Ingres-Bourdelle museum is een must-see in Montauban, de stad waar de beroemde kunstenaars Jean-Auguste-Dominique Ingres en Antoine Bourdelle werden geboren.

TOULOUSE
Onze gastenkamers liggen dicht bij Toulouse, de 'roze stad'. Er is veel te zien en te doen in Toulouse, maar onder de bekendste bezienswaardigheden kunnen we de Place du Capitole, de Basiliek van Saint-Sernin, het Klooster van de Jacobijnen of de Cité de l'Espace aanbevelen. Ga vooral ook flaneren door de straten van de stad, langs het Canal du Midi of aan de oevers van de Garonne.

Lees meer

Lees minder