Bij Villa Léovil beleef je een ervaring om niet te vergeten…

De inspirerende drie kamers van Villa Léovil bieden alle comfort voor een heerlijk ontspannen verblijf. Je ontwaakt tussen het groen en de zingende vogels. Om vervolgens een duik te nemen in het zwembad, of aan te schuiven aan een uitgebreid ontbijt. 

Daarna nestel je je bijvoorbeeld op een ligbed aan de rand van het zwembad. Of in de schaduw van de grote notenboom in de tuin.

Zin om de hort op te gaan? Genoeg te doen in de directe omgeving van Villa Léovil. Kastelen, grotten of markten bezoeken, het kan allemaal.

En natuurlijk is voor de broodnodige verbinding met de buitenwereld gratis wifi in iedere kamer.

Villa Léovil table d’hôtes staat trouwens ook voor smakelijk eten en drinken in een ongedwongen sfeer!  Gerrit Jan focust zich op koken met een palet aan heerlijke natuurlijke smaken. De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk van biologische tuinen van boeren uit de regio. Dit is de kwaliteit die je proeft, een streling voor de tong waarbij de gezonde mens floreert.
Ogen dicht, mond open en geniet van de gerechten uit de Franse Keuken.

Villa Léovil is in 1924 gebouwd door de toenmalige burgemeester van het dorp Jean Lebralye, en hij bewoonde de villa die hij in Engelse stijl had laten optrekken.

Villa Léovil ligt aan de rand van het dorp Saint-Pompon, twee minuten lopen en je staat op het dorpsplein. Saint Pompon is een gezellig dorp in het hart van de Dordogne.
In de zomer kun je bijvoorbeeld op zaterdagavond eten op het dorpsplein, de 'Marché gourmand'. Een eetfeest waar lokale producten worden verkocht. Op het dorpsplein staan lange tafels en om het plein heen staan de kramen met producenten. Deze zijn voor een schappelijk bedrag te koop en worden in de regel aan tafel genuttigd.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Nederlands contactpersoon
 • Table d'hotes
 • Zwembad
 • Adults only
Villa Léovil eigenaren

Gerrit Jan Fonk en Tjitze Hoekstra

Meer over de eigenaar Sluiten

Villa Léovil staat voor een ontspannen vakantie in de Dordogne. Villa Léovil wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Gerrit Jan Fonk: “Een tevreden gast is bij Villa Léovil het grootste compliment dat wij kunnen ontvangen.”

Wat maakt Villa Léovil uniek?

” Smaakvolle geheel vernieuwde villa. Alle voorzieningen zijn eigentijds doch in de stijl van de villa vernieuwd. Het gastheerschap van de eigenaren, de heerlijke maaltijden die er kunnen worden genoten en de kennis van het gebied maken het verblijf tot een feestje!”  (reactie van een gast)

Beleef een verblijf in Villa Léovil om niet te vergeten.

Ontwaken tussen het groen en de zingende vogels is een Villa Léovil start van de dag. De drie inspirerende kamers van Villa Léovil bieden alle comfort om je gunstig te stemmen.

Villa Léovil beschikt over een ruime tuin met veel Bamboe planten. Dit is de ideale plek om de geluiden van moeder natuur op je in te laten werken. Het ideale moment dus om je met een goed boek op een ligbed aan de rand van ons zwembad of in de schaduw van de notenboom in onze tuin te nestelen.

Overweegt u om een hapje mee te eten in Villa Léovil?
De specialiteiten van Gerrit Jan zijn gerechten uit de Franse keuken.
Dineren kunt u al vanaf € 27,50 per persoon.

Bij Villa Léovil kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
– Vegetarische keuken
– Glutenvrij

U kunt door Gerrit Jan worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Fries
– Frans
– Engels
– Duits
– Italiaans

 

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Les Trésors du Voyage

 • Badkamer met douche
 • Tweepersoonsbed

Eerste verdieping.

max. 2 personen

Chambre La Moderne

 • Badkamer met douche
 • Tweepersoonsbed

Eerste verdieping

max. 2 personen

La Douce France

 • Badkamer met douche
 • Tweepersoonsbed

Eerste verdieping.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1026 km

Villa Léovil ligt aan de rand van het dorpje Saint Pompon.

Lees meer

Lees minder