De Romeinen wisten het al: het is goed toeven in wat nu Nièvre (z/w Bourgogne) heet…

In het stroomgebied van Loire en Allier, tussen Nivernais en Bourbonnais, in het hart van een eeuwenoud dorp, tegenover een Romaanse (11e eeuw) kerk, staat Le Relais de Chasse (16e/18e eeuw).

Buiten het Relais kunt u genieten van onze 10.000 m2 metende tuin. En daarbuiten natuurlijk van al het fraais dat deze streek te bieden heeft.

Onder handbereik heeft u niet alleen historische steden & dorpen en overvloedig natuurschoon, maar ook een aantal –rustige- golfbanen en het Formule 1 circuit Magny Cours.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Kindvriendelijk
 • Op doorreis naar het zuiden
 • Eigen sanitair
 • Honden welkom
 • Table d'hotes
 • Wasmachine
 • Geschikt voor mindervaliden

Diana van der Toorn Vrijthoff en Annelot Schnitzler

Meer over de eigenaar Sluiten

Comfortabele chambres & table d’hôtes in een uniek 16e eeuws pand.

Le Relais de Chasse wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Diana van der Toorn Vrijthoff & Annelot Schnitzler: “Oud collega’s die een zelfde droom bleken te delen.”

Wat maakt Le Relais de Chasse uniek?
Zestiende eeuws jachthuis met authentieke details en een prachtige parkachtige tuin (10. 000m2), gelegen in het hart van een eeuwenoud dorp.

U kunt door Diana van der Toorn Vrijthoff & Annelot Schnitzler worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Chambre la Haye

 • Televisie
 • Badkamer met douche en ligbad

Lits jumeaux.

max. 2 personen

Chambre Paris

 • Eigen toilet
 • Televisie
 • Badkamer met douche en ligbad

Lits jumeaux.

max. 2 personen

Chambre Stockholm

 • Televisie
 • Badkamer met douche en ligbad

Lits jumeaux.

max. 4 personen

Chambre Windhoek

 • Eigen toilet
 • Badkamer met douche
 • Televisie
 • Zithoek
 • Tweepersoonsbed

Lits jumeaux.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 744 km

Buiten het relais kunt u genieten van onze 10.000 m2 metende tuin. En daarbuiten natuurlijk van al het fraais dat deze streek te bieden heeft.

Onder handbereik heeft u niet alleen historische steden en dorpen en overvloedig natuurschoon, maar ook een aantal rustige golfbanen en het Formule 1 circuit Magny Cours.

Beslist een bezoek waard zijn de historische steden Nevers (30 autominuten) en Moulins (20 autominuten).
Daarnaast is er een groot aantal dorpen, dorpjes en stadjes die een bezoek aantrekkelijk maken omdat ze een prachtige oude kerk of een kasteel binnen hun grenzen hebben.
Bijvoorbeeld de oorsponkelijk 12e eeuwse kerk in Saint Menoux (17 km afstand), het Chateau du Riau in Villeneuve-sur-Allier (11 km afstand)
en het middeleeuwse Chateau des Ducs in Bourbon l’Archambault (20 km afstand).

Le Bec de Allier, een belangrijk ecologisch cultuurbezit; de zandbanken, de zijtakken, de aangeslibde bossen en de prairies zijn de natuurlijke habitat van diverse planten en dieren.

Voor uitgebreidere informatie kunt u de volgende sites raadplegen: www.nevers-tourisme.com en www.pays-bourbon.com.

Natuur
Wouden, meren, rivieren, kanalen…. ze zijn allom aanwezig. Een kleine greep: het Forêt de Troncais, een van de oudste en mooiste eikenbossen in Europa; het ‘Circuit des Mariniers de Loire’, zo’n 30 vaklieden en ambachtslieden langs de rivier openen hun deuren en delen hun kennis en passie;
Bourbon l’Archambault
Zo’n 20 kilometer van het Relais vindt u de thermenstad Bourbon l’Archambault. In het prachtige historische thermen-gebouw is het mogelijk een arrangement te boeken van een halve dag (3 behandelingen). Ontspanning verzekerd! www.auvergne-thermale.com.

Riviercruises
Laat u vervoeren door de kanalen of over de Loire en geniet van de prachtige omgeving. Opstapplaatsen o.a. in Decize en Nevers

Arboretum
De eeuwenoude, prachtig aangelegde, landschapstuin van Arboretum de Balaine ligt op slechts 11 kilometer afstand en staat open voor publiek. www.arboretum-balaine.com

Wijn
Op een uurtje (rij)afstand van het Relais vindt u de wereldberoemde wijngebieden Pouilly en Sancerre. Dichterbij vindt u minder bekende gebieden. Ook hier bestaat de mogelijkheid wijnmakers te bezoeken en wijn te proeven.

Zwembaden
In Imphy vindt u Espace Aquatique Amphelia. De naam zwembad dekt de lading niet. U vindt hier een hamman, een reuze glijbaan, stranden, een geiser, een openlucht zwembad en een ‘wading pool’.

In Nevers ligt Golfslagbad La Jonction, voorzien van twee glijbanen, een beginnersbad en ‘wading pool’.

Binnen een straal van zo’n 90 kilometer vindt u een vijftal golfbanen:

Golf du Nivernais, Magny Cours; 18-holes; afstand: 19 km.
Tel. (0033) (0) 86581830
Golf des Avenelles, Toulon-sur-Allier; 9-holes; afstand: 28 km.
Website: www.golfdesavenelles.com
Bourges Golf Club, Bourges; 18-holes; afstand: 74 km.
Website: www.golf-bourges.com
afstand: 86 km.
Website: www.sancerre.net/golf

Sporting Club Vichy, Bellerive-sur-Allier; 18-holes; afstand 86 km.
Website: www.golfdevichy.com

Laat ons weten waar en wanneer u wilt golfen en wij reserveren graag uw tee-time.

Wandelen/fietsen
De omgeving van het Relais leent zich uitstekend om te wandelen en/of te fietsen. Het landschap is glooiend en afwisselend, de wandel- en fietsroutes uitstekend. Een groot aantal uitgezette routes staat tot uw beschikking.

Paardrijden
Op 1,5 km. afstand van het Relais vindt u een 30 hectare grote manage. U kunt paard leren rijden (groeps- of priveles) en buitenritten maken.

Vissen
Met de Loire en de Allier onder handbereik is dit gebied een paradijs voor vissers. U hoeft echter niet ver te gaan om uw hengel te kunnen uitwerpen.
Grenzend aan het park van het Relais vindt u de visvijvers van Chantenay. Wij regelen graag een vergunning voor u (ongeveer € 5,– per dag).

Kanoën
Ontdek de Loire per kano. U kunt een kano huren of deelnemen aan een georganiseerde tocht. Vertrek o.a. in Decize (Decize Kano- en kajakclub) en Nevers (Canoë Club Nivernais; http://ccniv.free.fr/)

Magny Cours
Het Formule-1 circuit van Frankijk biedt meer. Wilt u karten, trainen, etc…..Het kan allemaal; www.magnyf1.com

Lees meer

Lees minder