La Haute Pierre ligt vlakbij de dorpskern van Châtin, een hoger gelegen dorp op 9km van Château-Chinon, de hoofdplaats van de Morvan.

Het ligt heel rustig op een zuidhelling aan de rand van bosgebied en wandelwegen. En hoe heerlijk, er is geen doorgaand verkeer …

In de grote tuin heb je met bij helder weer 20 km vergezicht. Je hebt er een BBQ, schommels, schuifaf, zandbak; er zijn tuinsets voor de gasten en twee terrassen. En er is een séjour waar de gasten kunnen loungen, tv-kijken, internetten, een drankje nemen.

Aanschuiven aan de table d’hôtes kan op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. Op aanvraag kan hiervan afgeweken worden. Alle produkten zijn vers en komen uit de biotuin. Ik bereid graag heel smakelijke vlees- en vismaaltijden, maar op aanvraag ook vegetarische maaltijden. Mijn partner is vegetarisch, dus daar ben ik bekend mee!

Een volledige maaltijd bestaat uit apéro, amuse, voorgerecht, hoofdschotel en dessert.

Zin om te picknicken? We maken graag een mooie mand voor je!

Er is parkeerruimte, voor motorrijders en fietsers is er een afgesloten berging.

Lac de Pannecière ligt 5 km verderop.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kindvriendelijk
  • Eigen sanitair
  • Lunchen mogelijk

Onze chambres d’hotes is van origine een omgebouwde schuur (uit 1850).

La Haute Pierre wordt gerund door Pia Cornet.

U kunt door Pia Cornet worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels

Beschikbare kamers

max. 2 personen

La Mésange

  • Eenpersoonsbedden

L’ecureuil: tweepersoonskamer met 2 aanéénsluitende bedden en badkamer ensuite. private gang; uitzicht op het bos. De kamer heeft groene tinten …

max. 2 personen

L’Écureuil

  • Eenpersoonsbedden
  • Badkamer met douche
max. 4 personen

Le Lézard

  • Eenpersoonsbedden
  • Tweepersoonsbed

Le Lézard: familiekamer 2 aanéénsluitende bedden plus zetelbed; ruime lichte kamer met parket met aansluitende privé badkamer en privé mezzanine. …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 749 km

NATUURPARK
La Haute Pierre ligt in het natuurpark Le Morvan in hartje Bourgondië. Het is een uitzonderlijk goed bewaard natuurgebied met granieten ondergrond. Dit heeft als gevolg dat er overal water te zien is en een rijke fauna en flora.

CULTUUR
Het gebied is bijzonder rijk aan cultuurhistorisch patrimonium, kastelen, kerken, abdijen, musea, oude stadjes...

KELTISCHE STAD
Er is op 20 km van La Haute Pierre zelfs een Keltische Stad te bezoeken op Le Mont Beuvray : Bibracte, meer dan de moeite waard om ook met kinderen te bezoeken.

STAD
In Château-Chinon is alles te vinden wat je normaal in een stadje voorhanden wilt hebben, horeca, musea, warenhuizen en leuke winkels, alsook een polikliniek en apothekers.

DAGTRIPS
La Haute Pierre is een ideale uitvalsbasis om te voet, per mountainbike, met de moto of met de auto in alle richtingen trips te maken zowel in de natuur als naar de talrijke eeuwenoude stadjes en kastelen in een straal van 50 km.
Nevers, Fontenay met zijn vermaarde abdij in de buurt van Montbard, alsook de Côte d’Or met zijn wereldberoemde wijngaarden van Châlon-sur- Saône tot Beaune en Dijon liggen dan op een 70km en zijn meer dan de moeite voor een dagtrip.

Lees meer

Lees minder