PtitMonde – Omdat we veel over de wereld gereisd hebben is het thema bij PtitMonde dan ook “werelds”. Dat vind je terug in de sfeer, de spulletjes, de inrichting van de kamers, de verkoophoek van spulletjes voor derde wereld projecten en in onze wereldkeuken.

PtitMonde wordt gerund door de Nederlandse eigenaar(s) Nathalie van Ladesteijn-Tofield: “Energiek koppel dat houdt van outdoor-aktiviteiten en die samen met hun 2 honden en 3 katten momenteel hun droom leven in PtitMonde.”

Wat maakt PtitMonde uniek?
Z’n wereldse uitstraling. Deze wordt gerund door Nathalie van Ladesteijn-Tofield sinds 2015. “Altijd een droom geweest om een B@B te mogen starten.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in PtitMonde?
De specialiteiten van de kok zijn: Eten is een speerpunt bij PtitMonde. Het wordt met zorg en natuurlijk met verse producten bereid. De smaken en gerechten die we tijdens onze reizen hebben opgedaan vind je terug in onze gerechten. Zo vormt ons meergangen diner een culinaire wereldreis. Dineren kunt u al vanaf €22,50 per persoon.

Bij PtitMonde kan rekening gehouden worden met onderstaande dieetwensen:
– Vegetarische keuken
– Veganistische keuken
– Glutenallergie
– Notenallergie

U kunt door Nathalie en Peter Jan van Ladesteijn worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Nathalie en Peter Jan van Ladesteijn
Omringd door rust en natuur slingeren we de bergflank op. We bevinden ons in de hoge Vogezen en zijn op weg naar een volgende bezichtiging. Voor ons en tussen de bomen verscholen doemen twee daken op. Hier moet het zijn. We stoppen de auto en laten het geheel op ons inwerken. Het uitzicht, de karaktervolle witgepleisterde ferme, het enorme bijgebouw en de lap grond met weide en hoge bomen. Het is geweldig! We voelen allebei dat we ons plekje eindelijk gevonden hebben. Na de bezichtiging binnen weten we het zeker: dit gaat onze Kleine Wereld worden!
Dat was november 2014. Inmiddels is onze petit monde een feit. Het reizen naar andere culturen en verre landen is altijd een grote passie van ons geweest. Daarom is het thema bij PtitMonde dan ook “werelds”. Dat vind je terug in de sfeer, de spulletjes, de inrichting van de kamers, de verkoophoek van spulletjes voor derde wereld projecten en in onze wereldkeuken.

De uit 1838 daterende ferme hebben we omgetoverd tot een rustieke bed & breakfast met 5 kamers en 2 gîtes. Het groepsgebouw Blue Lagoon is voor sport, spel, kunst en recreatie en ook voor workshops, bruiloften en festiviteiten en zaalverhuur. Op de weide bevindt zich onze minicamping.

PtitMonde is centraal gelegen tussen Col de Bonhomme, de Hohneck en de meren van Xonrupt Longemer en Gérardmer. Vanaf het terras kun je Route de Crêtes zien liggen. Outdoor liefhebbers, rustzoekers en motorrijders kunnen hier hun hart ophalen.

Na gedane arbeid is het heerlijk toeven in onze zonnige tuin: bij de zwemvijver, in het hangmat, op het gazon of op één van de vele zitjes onder schaduwrijke bomen. Voor een potje tafeltennis, tafelvoetbal, muziek maken en snuffelen in de brocantehoek is er het groepsgebouw Blue Lagoon!

Wintergasten zijn ook prima op hun plek bij PtitMonde. De skigebieden van La Bresse, Gérardmer en Lac Blanc liggen nabij. Vanuit huis kan men direct sneeuwwandelen op een van de pistes die boven ons langs lopen. Aan het eind van de dag is het heerlijk wegzinken bij de houtkachel in de centrale woonkamer. Glühwein en warme choco ontbreken natuurlijk niet!

Eten is een speerpunt bij PtitMonde. Het wordt met zorg en natuurlijk met verse producten bereid. De smaken en gerechten die we tijdens onze reizen hebben opgedaan vind je terug in onze gerechten. Zo vormt ons meergangen diner een culinaire wereldreis.
Geniet ’s ochtends van ons ambachtelijke ontbijtbuffet en laat je ’s middags eens verrassen door een PtitMonde-lunch!

De gehele bed & breakfast is comfortabel voorzien van centrale verwarming.
PtitMonde is alle seizoenen geopend.