Auberge de la Providence in Saint Donat is gunstig gelegen voor een afwisselende wintersportvakantie. Het hotel ligt onder de rook van Puy de Sancy, met 1886 meter de hoogste berg in het Centraal Massief en tevens een van de grote wintersportgebieden van Frankrijk.

Bij de Fransen is dit wintersportgebied zeer populair vanwege de gemoedelijke sfeer, de gevarieerde pisten, het grote aanbod aan andere wintersportactiviteiten en, niet onbelangrijk, de veel lagere kosten.

Bovendien, op ongeveer 950 kilometer van midden-Nederland is de afstand vergelijkbaar met die richting de Franse of Oostenrijkse Alpen, maar in de drukke Nederlandse vakantieweken is de kans op een vlotte, fileloze reis vele malen groter. Daarnaast hoeft men hier geen passen over te steken, waardoor sneeuwkettingen over het algemeen niet nodig zijn. Winterbanden zijn overigens wel verplicht.

 

Skiën

De drie skigebieden op Puy de Sancy bieden in totaal 71 afdalingen (25 groen, 20 blauw, 18 rood en 8 zwart) met een lengte van 91 kilometer. Voor het zeldzame geval dat er onvoldoende sneeuw ligt zorgen honderden sneeuwkanonnen langs de pistes voor sneeuwzekerheid. Het hoogste skistation ligt op 1850 meter.

Op 5 minuten rijden van Auberge de la Providence ligt Chastreix, een kleine en rustige piste geschikt voor families en beginners. Met 76 liften, 10 pisten en een hoogteverschil van 500 meter prima voor een dagje vertier. De meer ervaren skiërs en snowboarders kunnen een kwartiertje verder rijden naar Super Besse. Dit skigebied aan de zuidkant van de Puy de Sancy is verbonden met die van Le Mont Dore aan de noordkant. Gezamenlijk bieden de twee gebieden 85 km aan pistes voor alle niveaus.

Erg leuk is het avond-skiën op verlichte pistes.

Uiteraard zijn op alle gebieden skischolen en skiverhuurbedrijven aanwezig.