Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Binnen twee dagen nemen we contact met je op.

1. Wat zijn Chambres d'Hotes?

Chambres d'Hotes betekent letterlijk 'gastenkamers' en is de Franse variant van Bed & Breakfast. Bij een bezoek aan een Chambres d'Hotes huur je een kamer in een bewoond huis. Chambres d'Hotes eigenaren stellen een of meerdere kamers (maximaal vijf) beschikbaar in hun huis om hun gasten te laten overnachten, waarbij 's ochtends ontbijt geserveerd wordt.

Er bestaat een diversiteit aan chambres d'hotes. Er zit een groot verschil in comfort, maar ook in de prijs en de te bieden faciliteiten zit een enorm verschil. Sommige chambres d'hotes bieden kamers aan, waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers. Andere chambres d'hotes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld een verwarmd buitenzwembad en een whirlpool in de badkamer.

In de meeste gevallen worden chambres d'hotes per nacht gehuurd. Er wordt 's ochtends voor het ontbijt gezorgd en het bed is al opgemaakt bij aankomst. In sommige gevallen bieden chambres d'hotes ook half- en volpension prijzen aan.

2. Wat zijn Gites?

Een gite is een vakantiehuis die te huur wordt aangeboden. Waar je in een chambres d'hotes veelal een kamer hebt, is een gite vaak een geheel huis (vakantiehuis), waar vaak minimaal een week verbleven dient worden. Ook deze authentieke manier van vakantie stimuleren we op onze website van harte. Lees hier meer informatie over gites of bekijk direct alle gites op de website.

3. Chambres d'Hotes of Gite aanmelden op de website

Via onderstaande pagina is het mogelijk om jullie accommodatie aan te melden. Een vermelding op Chambres d'Hotes Wijzer is zelf te beheren via een persoonlijk dashboard waar alle gegevens te wijzigen en aan te passen zijn. Met een vermelding op de website vergroot je de kans op bezoekers aanzienlijk, door de grote bezoekersstroom die alsmaar blijft toenemen.

4. Huis in Frankrijk te koop aanbieden

Via onderstaande pagina is het mogelijk om uw huis in Frankrijk te koop aan te melden. Met een verkoop vermelding op de website wordt de kans op berichten aanzienlijk, door de grote bezoekersstroom die alsmaar blijft toenemen.

5. Geen reserveringskosten via Chambres d'Hotes Wijzer

Er worden geen reserveringskosten doorberekend als je via Chambres d'Hotes Wijzer reserveert. Chambres d'Hotes Wijzer bemiddelt tussen bezoeker en eigenaar en vraagt geen kosten aan de bezoeker. De kosten van de overnachting(en) dienen dus rechtstreeks aan de Chambres d'Hotes, Gite of Petit Hotel eigenaar betaald te worden waar u gereserveerd heeft.

6. Hoelang duurt het voordat ik antwoord krijg als ik een aanvraag heb gestuurd?

Indien je een reserveringsaanvraag hebt gestuurd aan een accommodatie eigenaar(s), dan worden zij vriendelijk verzocht om binnen twee werkdagen op de aanvraag te reageren. De gestelde tijd van twee werkdagen geldt tevens voor vragen en/of opmerkingen die worden gestuurd naar de Service Desk van Chambres d'Hotes Wijzer.

7. Ik heb me ingeschreven voor jullie nieuwsbrief, wat nu?

Indien je je hebt aangemeld voor onze gratis nieuwsbrief, zul je zo af en toe per e-mail op de hoogte gehouden worden van leuke Frankrijk tips. Daarnaast ontvang je ook ons gratis eBoek met de meest prachtige routes door heel Frankrijk. Alle persoonlijke gegevens zullen nooit aan derden worden verspreid.

8. Waarom maken jullie gebruik van een vragenlijst bij de beoordelingen?

Aangezien beoordelingen veel potentiele boekers over kunnen halen om ergens wel of niet te gaan reserveren, hebben we er voor gekozen om een korte vragenlijst (circa 3 minuten) voor te leggen aan bezoekers die in een authentieke accommodatie zijn geweest. Op deze manier worden bezoekers geholpen bij het maken van hun keuze.

9. Ik ben bij een accommodatie geweest die niet op de site staat, wat kan ik doen?

Als je een Chambres d'Hotes of Gite hebt bezocht die nog niet op Chambres d'Hotes Wijzer staat, dan kun je dit via het contactformulier aan ons mededelen. Wij zullen er voor zorgen dat deze accommodatie op de hoogte wordt gesteld om zich aan te melden op Chambres d'Hotes Wijzer.