Domaine de Montsalvy ligt in het cultuurrijke departement Lot, nét over de grens van het departement Dordogne, tussen de indrukwekkende rivieren de Lot en de Dordogne, in de regio Midi-Pyrénées.

Het domein van bijna 4 hectare heeft veel te bieden op het vlak van gastronomie, natuurschoon, prachtige bezienswaardigheden op rijafstand, speelfaciliteiten en de mogelijkheid voor kinderen om leeftijdsgenootjes te treffen.

Binnen een straal van 100 km liggen maar liefst 50 van de 150 Les Plus Beaux Villages de France, zoals Sarlat, Rocamadour, Saint Cique lapopie, Domme, Roque Gageac en Beynac.

Op het domein zijn twee mountainbikes beschikbaar die per dag of dagdeel gehuurd kunnen worden. We hebben verscheidene mooie fietsroutes op papier en uiteraard krijg je er ook nog een valhelm bij, zodat je veilig op weg kunt!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Kampeerplaatsen
  • Kindvriendelijk
  • Table d'hotes
  • Zwembad
  • Wasmachine
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Tennisbaan

Theo en Ellen Drummen-Nijssen

Meer over de eigenaar Sluiten

Een uiterst idyllische plek in een heerlijk rustgevende omgeving.

Gite du Jardin Domaine de Montsalvy wordt gerund door Theo & Ellen Drummen-Nijssen: “We doen ons uiterste best uw vakantie bij ons tot een unieke ervaring te maken.”

Wat maakt Gite du Jardin Domaine de Montsalvy uniek?
Een schaalgrootte waarbij rust is gegarandeerd en toch voldoende vertier wordt aangeboden. “Omdat het ons mogelijk maakt om van onze hobbies koken, tuinieren, knutselen, fotograferen en tennissen ons beroep te maken.”

Overweegt u om een hapje mee te eten in Gite du Jardin Domaine de Montsalvy?
De specialiteiten van de kok zijn: uitgebalanceerde combinaties van gerechten en bijbehorende wijnen. Dineren kunt u al vanaf € 27,50 per persoon.

U kunt door Theo & Ellen Drummen-Nijssen worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits
– Spaans

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 5 personen

Gîte du Jardin

  • Eenpersoonsbedden
  • Badkamer met douche
  • Kinderbed mogelijk
  • Tweepersoonsbed
  • Schoonmaakkosten inclusief

Deze gîte is heerlijk rustig in de tuin gelegen, aan de rand van het domein. Hij is geheel gelijkvloers en …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1031 km

Domaine de Montsalvy ligt tussen de beroemde rivieren de Dordogne en de Lot, in de Midi-Pyrénées. Die streek staat bekend om zijn schilderachtige heuvels, bossen, weien en velden, waar beide rivieren tussendoor slingeren.

De heerlijk rustige ligging van Domaine de Montsalvy maakt het mogelijk er super-ontspannen vakantie te vieren en aangezien de regio een van de hoogste concentraties van "Les Plus beaux Villages de France" heeft, liggen tal van bekende, toeristische trekpleisters op slechts geringe afstand van het domein.
Zo kun je bijv. het middeleeuwse Sarlat bezoeken, een prachtig stadje met oude, smalle straatjes en ongelooflijk gezellig met allerlei terrasjes.
Dan zijn er natuurlijk het fameuze (aan de rotsen 'hangende') Rocamadour, Domme, St.Cirque Lapopie, Cahors (de sfeervolle hoofdstad van de Lot) La Roque Gageac, enz.

Op de prachtige Dordogne en de Lot kun je fantastische kanotochten maken, je kunt prehistorische grotten bezoeken (Padirac, Pech Merle, Cougnac, enz.), waar je unieke muurschilderingen kunt bewonderen en van alles leert over het bestaan van de prehistorische mens.

Ook op gastronomisch gebied is er van alles te ontdekken, o.a: foie gras, talloze kazen en patés, walnoten-specialiteiten en de heerlijke Cahorswijnen. Op de lokale marktjes worden veel van deze specialiteiten door de producenten zelf aangeboden.

's Avonds de sterrenhemel bewonderen met zijn talloze flonkerende diamanten, een glaasje wijn in de hand, is misschien wel de mooiste afsluiting van de dag!

Theo en Ellen Drummen-Nijssen en hun kinderen Julie, Wouter en Daan wonen op Domaine de Montsalvy en geven graag allerlei info over de in de buurt gelegen supermarkten en restaurantjes en over wat de moeite van het bezoeken waard is.

In de nabije omgeving kun je o.a.:
- paardrijden, Centre Equestre"Du Passe-Temps"
- fantastische wandelingen maken
- vissen
- kanoën en kajakken
- fietsen en mountainbiken
- waterskiën
- motorboot varen

Lees meer

Lees minder