Kom genieten in één van de mooiste regio's van Frankrijk. Elke dag opnieuw worden wij nog verrast door weer een mooi dorpje, restaurantje of wandelroute in de Dordogne vallei. Ons authentieke huis Les Cavaleries ligt verscholen in de heuvels nabij het pittoreske dorpje Beaulieu-sur-Dordogne, één van de mooiste dorpjes in de Corrèze. Het ligt aan het einde van een doodlopend weggetje.

Vanuit de tuin heb je een fantastisch uitzicht op de heuvels en elke ochtend zie je de nevelwolken die boven de Dordogne hangen. Deze trekken gelukkig vaak snel weer op en komt het zonnetje tevoorschijn. Vanaf de twee appartementen loop je direct de bossen in. Via bospaden, landweggetjes en gehuchtjes loop je in ongeveer 1,5 uur naar het levendige Beaulieu sur Dordogne.

Boven aan het bospad kan je ook de andere kant op wandelen richting kleine pittoreske dorpjes en uiteindelijk in Curemonte uitkomen voor de lunch.

Het natuurstenen huis heeft nog zeer authentieke elementen zoals bijvoorbeeld gootstenen, nisjes en schuttersgaten. Ook is er een oude broodoven bij het huis, die vroeger door alle dorpsgenoten gebruikt werd.

Les Cavaleries is een plek om tot rust te komen, om te genieten van de natuur, de sterrenhemel, de Franse keuken, de wijnen en de kazen. Maar wil je een actieve vakantie, dan zijn er ook enorm veel mogelijkheden. Vanaf Les Cavaleries zijn er meerdere mooie fietstochten te maken. De wandelingen zijn altijd mooi, welke kant je ook uit loopt. De streek is bovendien bekend om zijn historische bezienswaardigheden.

Er zijn meerdere terrassen in de tuin, zowel zonnig als schaduwrijk, waar je in alle rust kunt genieten van je ontbijtje of je diner.

Een paar dagen per week wordt er door ons gekookt en kunnen de gasten aanschuiven. De appartementen zijn uitgerust met een eigen keuken. Maar wil je toch dat wij het ontbijt verzorgen, dan kan dat.

Eén appartement is altijd huisdiervrij en in het ander appartement worden alleen in uitzonderlijke gevallen huisdieren toegestaan. Dit altijd in overleg. Wij hebben zelf op het terrein namelijk 2 poezen en 2 geiten rondlopen.

 

 

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Op doorreis naar het zuiden
  • Eigen sanitair
  • Lunchen mogelijk
  • Table d'hotes
  • Adults only

Wij zijn eind 2018 na vele omzwervingen gaan wonen in Nonards, een dorpje dichtbij Beaulieu sur Dordogne en genieten enorm van ons nieuwe leven.

De natuur, de dieren, de dorpjes, het eten, de wijn…..én de Fransen hebben ons hart gestolen.

Het is hier zo ontzettend mooi, dat we nog elke dag een foto uit ons slaapkamerraam maken. De omgeving van Les Cavaleries is fantastisch. Elke dag ontdekken we weer een pittoresk dorpje of een mooie wandel of fietsroute.

Je wandelt in ruim een uur van Les Cavaleries naar Beaulieu-sur-Dordogne en loopt door bos, weilanden en gehuchtjes. Welke kant je ook uit rijdt, loopt of fietst, overal is het mooi.

Er zijn ook bekendere dorpen in de omgeving zoals Collonges-la-Rouge, Turenne en Curemonte. Binnen een straal van 30 kilometer zijn er minstens tien leuke dorpjes. En de natuur is overal mooi.

Beschikbare kamers

max. 2 personen

Appartement La Reymondie

  • Eenpersoonsbedden
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed

Wil je graag een fantastisch uitzicht uit je slaapkamerraam en genieten van de zonsopkomst, kies dan voor het karakteristieke La …

max. 2 personen

Appartement Les Cavaleries

  • Zithoek
  • Tweepersoonsbed
  • Eigen toilet
  • Badkamer met douche
  • Kastruimte
  • Televisie

Het Les Cavaleries appartement is op de begane grond van het huis. De smalle schuttersgaten zijn omgetoverd tot glas in …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 984 km

In de omgeving kun je in alle rust genieten van de prachtige natuur, de middeleeuwse stadjes en het lekkere eten. Ook de bekendere toeristische bestemmingen in de Lot en de Dordogne zijn gemakkelijk bereikbaar. Of je nu van markten, kastelen, grotten, historische stadjes of de natuur houdt, alles is mogelijk in de regio. Zelf aktief bezig zijn te paard, te voet, op de fiets of genieten van de omgeving vanaf een bootje, alles kan.

Maar vooral de lieflijke landelijke groene heuvels brengen je gegarandeerd tot rust. In het hoogseizoen is het wel wat drukker, maar over het algemeen ben je de enige weggebruiker. Je kunt alle kanten oprijden of lopen of fietsen, het is altijd mooi!

De indrukwekkende grot van Padirac en bedevaartsplaats Rocamadour op 45 minuten rijden. In de directe omgeving bevinden zich 6 dorpjes die op de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk staan.

Wandelen tussen deze dorpjes is een aanrader. Daarvoor kun je gebruik maken van ons breng en haalservice.
We kunnen je ter plekke adviseren, vooraf wat suggesties geven of je laat het over je heen komen, het is per slot van rekening vakantie.

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden